Ειδήσεις

Βράβευση Δήμου Λοκρών στα Best City Awards 2023  


Τα Best City Awards, τα βραβεία που επιβραβεύουν την Καινοτομία και την Ποιότητα Ζωής στις ελληνικές πόλεις, ανέδειξαν τη Δευτέρα 16 Ιανουαρίου 2023 στo Αμφιθέατρο «Μιλτιάδης Έβερτ» στην Τεχνόπολη Δήμου Αθηναίων τους νικητές, σε μια Τελετή Απονομής με τη συμμετοχή των νικητών, των μελών της Κριτικής Επιτροπής, εκπροσώπων Δημοσίου και επιχειρήσεων, καθώς και δημοσιογράφων.

Tα Best City Awards 2023 powered by Olympios Group of Companies που διοργανώνει η Boussias Events, υπό την αιγίδα της ΚΕΔΕ, της Περιφέρειας Αττικής και της Περιφέρειας Θεσσαλίας, για 7η χρονιά ανέδειξαν κορυφαίες πρακτικές και λύσεις της χρονιάς που πέρασε, μιας χρονιάς εξαιρετικά δύσκολης για την Τοπική Αυτοδιοίκηση, όπου δοκιμάστηκαν οι αντοχές συστημάτων και ανθρώπων.

Ο Πρόεδρος της Κριτικής Επιτροπής Δημήτρης Παπαστεργίου, Πρόεδρος ΚΕΔΕ και Δήμαρχος Τρικκαίων, στην ομιλία του αφού συνεχάρη εκ των προτέρων όλους τους Δημάρχους και τους συνεργάτες τους που απέσπασαν διακρίσεις στα βραβεία, δηλώνοντας με την ευκαιρία «Οι ελληνικές πόλεις μέσα από τον θεσμό των Best City Awards αποδεικνύουν ότι υιοθετούν το όραμα της σύγχρονης αστικής ευφυΐας αξιοποιώντας καινοτομίες και τεχνολογίες αιχμής για να καταστήσουν αποτελεσματικότερη τη διακυβέρνησή τους, να ενισχύσουν την τοπική οικονομία και λειτουργούν με νέους, βιώσιμους τρόπους, ώστε να αντιμετωπίσουν ζητήματα της κοινωνίας όπως ανεργία και ενίσχυση επιχειρηματικότητας, ο αποκλεισμός και το υποβαθμισμένο περιβάλλον».

Από την πλευρά του ο Υπουργός Εσωτερικών κ. Μαυρουδής Βορίδης, στον εναρκτήριο χαιρετισμό του δήλωσε πως η Κυβέρνηση στέκεται αρωγός στο σοβαρό έργο που έχουν αναλάβει οι Δήμοι και επισήμανε πως θεσμοί όπως τα Best City Awards, καταφέρνουν να αναδεικνύουν σημαντικές πρακτικές και να κινητοποιούν τις αρχές των πόλεων προς την αέναη προσπάθεια βελτίωσης της καθημερινότητας των πολιτών τους, αλλά και της βιώσιμης λειτουργίας τους συνολικά.

Ο Δήμος Λοκρών κέρδισε χρυσό – Gold βραβείο στην κατηγορία: «Καινοτόμος δράση για την αντιμετώπιση των απωλειών και διαρροών στο δίκτυο ύδρευσης». Το βραβείο παρέλαβε ο Δήμαρχος Λοκρών κ. Αθανάσιος Ζεκεντές.

Ο Δήμος Λοκρών, στo πλαίσιο αντιμετώπισης ενός συνόλου προκλήσεων σχετικά με την εύρυθμη λειτουργία του δικτύου ύδρευσης, προχώρησε στην υλοποίηση ενός καινοτόμου έργου τηλεμετρίας, μέσω της αναδόχου εταιρείας Olympios Intelligent Technologies. Σκοπός του έργου ήταν ο περιορισμός των βλαβών στο δίκτυο και η βελτίωση του υδατικού ισοζυγίου.

Με την εφαρμογή του έργου της τηλεμετρίας ο Δήμος Λοκρών πέτυχε, μέσω σύγχρονων μέσων, τη δραστική μείωση των διαρροών και βλαβών στο δίκτυό του, ενώ παράλληλα εισήγαγε ένα νέο σύστημα παρακολούθησης ποσοτικού και ποιοτικού ελέγχου του προσφερόμενου ύδατος. Με τον τρόπο αυτό, το έργο, εκτός από τη βελτίωση του υδατικού ισοζυγίου, συμβάλλει στην αειφορία και την ανάπτυξη καθολικά, σημειώνοντας ενεργειακά και οικονομικά οφέλη, αναβάθμιση των υποδομών του Δήμου και κατ’ επέκταση βελτίωση του βιοτικού επιπέδου των πολιτών. Συνεπώς, το έργο συντέλεσε στην αντιμετώπιση των προκλήσεων για το Δήμο και έθεσε μια ισχυρή βάση τεχνικής και τεχνολογικής επάρκειας με δυνατότητες περαιτέρω επέκτασης και εξέλιξης.

Προηγούμενο άρθρο Δήλωση του Υπουργού Οικονομικών Χρήστου Σταϊκούρα, για την έκδοση 10ετούς ομολόγου
Επόμενο άρθρο Πρόταση βουλευτή Γ. Κοτρωνιά για μεταστέγαση του Τμ. Γεν. Αρχείων του Κράτους Φθιώτιδας