Ειδήσεις

Απολογισμός του έργου στον Δήμο Στυλίδας από 01/09/2019 έως 31/12/2023


Ολοκληρώνοντας τη θητεία μας στις 31 Δεκεμβρίου 2023 αφήνουμε πίσω μας υπολογίσιμο έργο τόσο όσον αφορά στην οικονομική διαχείριση όσο και σε έργα μικρής ή μεγάλης κλίμακας. Το 2023 ο προϋπολογισμός του δήμου ξεπέρασε τα 62 εκατομμύρια ευρώ σε σχέση με το 2019 που βρήκαμε προϋπολογισμό λιγότερα από 8 εκατομμύρια, εξασφαλίζοντας χρηματοδοτήσεις κυρίως από ευρωπαϊκούς και εθνικούς πόρους, αυξάνοντας τον προϋπολογισμό του κατά 700%. Τα χρήματα αυτά εξασφαλίστηκαν για έργα και δράσεις σε κάθε Κοινότητα του Δήμου Στυλίδας, τόσο για τη θητεία που ολοκληρώνεται, αλλά κυρίως για αυτή που ξεκινάει.

Με τη χρηστή οικονομική διαχείριση καταφέραμε να φέρουμε σε ισορροπία το πρόβλημα των λογαριασμών ύδρευσης, που οδήγησε   στην οριζόντια μείωση των δημοτικών τελών ύδρευσης κατά 10% για όλους τους δημότες. Επίσης, ο δήμος δεν υπέπεσε ποτέ σε εποπτεία για ληξιπρόθεσμες οφειλές σε τρίτους. Ο δήμος δεν επιβαρύνθηκε με κανένα δάνειο, ενώ βρήκαμε δανειακές υποχρεώσεις από προηγούμενες διοικήσεις κυρίως στο Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων τα οποία μέχρι το 2021 καταβάλλαμε κανονικά.

Επισημαίνεται ότι η αποπληρωμή των παλαιών δανειακών υποχρεώσεων πάγωσε με απόφαση του Υπουργείου Εσωτερικών για όλους τους δήμους της χώρας ανεξαιρέτως λόγω της ενεργειακής  κρίσης για το 2022 και η διαδικασία αποπληρωμής θα ξεκινήσει το 2024. Να σημειωθεί επίσης ότι ο δήμος δεν αποταμιεύει χρήματα σε περίπτωση οφειλών, όπως για δάνεια, ώστε να αποδώσει αργότερα. Η δε καταβολή των δόσεων στο Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων γίνεται αυτόματα από το Υπουργείο Εσωτερικών μέσω των Κεντρικών Αυτοτελών Πόρων (ΚΑΠ) που καταβάλλονται στους δήμους μηνιαίως για λειτουργικές τους δαπάνες και δεν γίνεται καμία άλλη ενέργεια εκ μέρους του δήμου.

 

Καθαριότητα:

 

Στον τομέα της καθαριότητας, ο δήμος έδειξε ίσως το πιο «καθαρό» του πρόσωπο εδώ και δεκαετίες. Σε αυτό συνέβαλε ουσιαστικά η πολιτική που ακολούθησε η δημοτική αρχή με την καθιέρωση της αποκομιδής των απορριμμάτων τα Σαββατοκύριακα σε ολόκληρο το παραλιακό μέτωπο κατά του καλοκαιρινούς μήνες, με επίβλεψη και προσωπική εργασία. Αντικαταστήσαμε πάνω από 500 κάδους απορριμμάτων και προμηθευτήκαμε 100 επιστήλια καλάθια σε ολόκληρο το δήμο.  Βρήκαμε δε μόνο παλαιά και προβληματικά απορριμματοφόρα και παραδίδουμε δυο καινούργια.

Αθλητικοί και κοινόχρηστοι χώροι: 

Αναβαθμίσαμε το πάρκο του Λαού στη Στυλίδα και το μετατρέψαμε σε χώρο περιπάτου και άθλησης. Φτιάξαμε στο πάρκο μια σύγχρονη παιδική χαρά που απέσπασε χάλκινο βραβείο το 2021 στα βραβεία «Best City Awards». Συντηρήθηκαν και δυο γήπεδα αντισφαίρισης (τένις) και κατασκευάσαμε τρίτο σύγχρονο γήπεδο για περισσότερους αγώνες και διοργανώσεις. Κατασκευάστηκε επίσης ένα σύγχρονο γήπεδο καλαθοσφαίρισης (μπάσκετ) στον ίδιο χώρο. Καθαρίσαμε, ανακαινίσαμε και επισκευάσαμε όλους τους χώρους του θεάτρου και αφαιρέσαμε τα  γκράφιτι εξωτερικά και εσωτερικά από το θέατρο «Μαρία Κάλλας» στο πάρκο. Ανακαινίσαμε και συντηρήσαμε το βαγόνι, καθαρίσαμε τη λιμνούλα και επισκευάσαμε τη δημοτική Αγορά της Στυλίδας. Ανακαινίσαμε τον περιβάλλοντα χώρο του κτιρίου που στεγαζόταν το Κ.Α.Π.Η και τον παραχωρήσαμε στο «Μικρασιατικό σύλλογο» Στυλίδας.

Είναι σε εξέλιξη ανάπλαση του κοινόχρηστου χώρου που βρίσκεται κάτω από το Δημαρχείο στη Στυλίδα, ενώ ανακαινίστηκαν πλήρως όλα τα κτίρια του Δημαρχείου Στυλίδας. Το κτίριο της Διοίκησης, των Υπηρεσιών και το κτίριο του Ταμείου. Το ΚΕΠ μεταφέρθηκε στην κεντρική πλατεία σε ακίνητο που πληρώνεται από ειδικό πρόγραμμα για το σκοπό αυτό από το Υπουργείο Εσωτερικών και δεν επιβαρύνει, ούτε και θα επιβαρύνει στο μέλλον τον προϋπολογισμό του δήμου. Επιπλέον μέσα από χρηματοδότηση του Πράσινου Ταμείου ανακαινίζονται κτιριακά και ψηφιακά και τα τρία ΚΕΠ του Δήμου Στυλίδας. Συντηρήσαμε και επισκευάσαμε τα δημοτικά ακίνητα (καταστήματα) σε Σπαρτιά, Μύλους, Βαθύκοιλο και κατασκευάσαμε εξ αρχής Συνεργείο των Υπηρεσιών του δήμου στην Πελασγία σε ιδιόκτητο χώρο, αφού πρώτα νομιμοποιήσαμε, περιφράξαμε και καθαρίσαμε το χώρο.

Στην τελευταία τετραετία, ανακαινίστηκαν πλήρως 16 παιδικές χαρές, ενώ δημιουργήθηκαν και τρεις καινούργιες. Υπολείπεται η κατασκευή παιδικών χαρών μια ακόμη σε Στυλίδα, στον οικισμό Μεταμόρφωσης του Σωτήρος (Μαρίνη) και στο Άνυδρο.  Η παιδική χαρά της Κοινότητας Αχλαδίου, απέσπασε χάλκινο βραβείο στα « Best City Awards ‘ για το έτος 2022.

Ανακαινίσαμε όλα τα σχολεία του Δήμου, τουαλέτες, ράμπες ΑΜΕΑ, περιφράξεις, παράθυρα, πυροπροστασία. Ο Παιδικός Σταθμός Στυλίδας είναι πλήρως ανακαινισμένος. Έχει ολοκληρωθεί η διαδικασία για κατ’ εξαίρεση σύνταξη πράξης αναλογισμού για τη διάνοιξη της οδού Γιαννοπούλου με εφαρμογή του ρυμοτομικού σχεδίου για την ομαλή και ασφαλή προσέλευση και αποχώρηση γονέων και μαθητών στο 1ο Δημοτικό σχολείο Στυλίδας. Αναμένονται από την επόμενη δημοτική αρχή οι περαιτέρω ενέργειες για τη διάνοιξη του δρόμου.

Σημαντική προσπάθεια στο πλαίσιο της προσπάθειας δημιουργίας ενός δήμου φιλικού με τους κατοίκους του, έγινε γενικότερα στο χώρο του αθλητισμού με την ανακαίνιση των ανοιχτών γηπέδων στις περισσότερες Κοινότητες, με την κατασκευή γηπέδων μπάσκετ σε Αυλάκι, Στυλίδα και τη συντήρηση σε άλλες Κοινότητες, με την ανακαίνιση-κατασκευή του γηπέδου Ραχών και του γηπέδου ΔΑΚ Στυλίδας και τη μετατροπή του σε μοναδικό χώρο άθλησης, λόγω του υβριδικού του χλοοτάπητα για ολόκληρη την Περιφέρεια Στερεάς. Τα αποδυτήρια, η επισκευή των κερκίδων και του περιβάλλοντα χώρου θα πρέπει να απασχολήσει την επόμενη δημοτική αρχή. Παραλάβαμε επίσης το ημιτελές ΚΛΕΙΣΤΟ γυμναστήριο Στυλίδας και εκπονήσαμε μελέτη για την ολοκλήρωση του. Η Περιφέρεια πρόκειται να χρηματοδοτήσει το ένα υποέργο και  αναμένουμε να δούμε την ολοκλήρωση του έργου.

Υλοποιείται ένα σημαντικό έργο όπως η ανάπλαση της πλατείας Στυλίδας και παρά την καθυστέρηση της ολοκλήρωσης των έργων θα αλλάξει η όψη του κέντρου της πόλης, προσελκύοντας επενδύσεις με το άνοιγμα καταστημάτων εστίασης και αναβαθμίζοντας την εικόνα της Μητρόπολης του Δήμου Στυλίδας. Η πλατεία Στυλίδας βρίσκεται σε φάση ανάπλασης- κατασκευής. Η μελέτη εγκρίθηκε από την αρχιτεκτονική επιτροπή της Περιφέρειας Στερεάς, λαμβάνοντας υπόψη την εγκεκριμένη κυκλοφοριακή μελέτη. Στην ανάπλαση της πλατείας προβλέπεται η αντικατάσταση του αγωγού ύδρευσης, κατασκευή δικτύου απορροής όμβριων, αντικατάσταση των ηλεκτρικού δικτύου και συνδέσεις με την αποχέτευση. Το πολύ δύσκολο αυτό έργο που είναι σε εξέλιξη θα πρέπει να παραδοθεί μέχρι το τέλος του 2024.

Έγινε ανάπλαση και αξιοποίηση της πλατείας της Καρυάς, η οποία λειτουργούσε ως χώρος στάθμευσης εγκαταλειμμένων αυτοκινήτων. Η ανάπλαση αυτή άλλαξε την εικόνα του κέντρου και αναβάθμισε την περιοχή. Ανάπλαση και αξιοποίηση του χώρου έγινε και στην πλατεία του Ανύδρου. Επισκευάσαμε και συντηρήσαμε τη Δημοτική Αγορά της Στυλίδας. Συντηρήσαμε και επισκευάσαμε το γεφύρι της Σπαρτιάς για λόγους ασφάλειας και τοποθετήσαμε πέντε νέες στάσεις λεωφορείων σε Στυλίδα, Πελασγία και Ράχες.

Οι Κοινότητες απέκτησαν περισσότερο φως. Τοποθετήθηκαν  πάνω από 400 φωτιστικά Led και αντικαταστήσαμε με λάμπες Led τα περισσότερα φωτιστικά του δήμου. Σήμερα οι περισσότερες Κοινότητες έχουν ήδη καλύτερο φως, αυτοματισμούς, καθώς και εξοικονόμηση ενέργειας που σύμφωνα με τα στοιχεία του δήμου αγγίζει το 60%. Στην Αγία Μαρίνα αντικαταστάθηκαν και τα 16 φωτιστικά σώματα της παραλίας με καινούργια.

 

Αγροτική και αστική οδοποιία:

 

Οι περισσότερες κοινότητες του δήμου απέκτησαν σύγχρονες υποδομές, ασφαλείς και προσβάσιμους αγροτικούς δρόμους. Είναι χαρακτηριστικό ότι ασφαλτοστρώθηκαν περισσότερα από 20 χιλιόμετρα αγροτικών δρόμων (Στυλίδα, Άνυδρο, Παλαιοκερασιά, Καραβόμυλος, Σπαρτιά, Πελασγία) και έχει ξεκινήσει νέο έργο ασφαλτόστρωσης σε ακόμη πέντε κοινότητες, το οποίο θα πρέπει να ολοκληρωθεί μέχρι το καλοκαίρι του 2024. (Καραβόμυλο, Αχινό, Σπαρτιά, Αχλάδι Βαθύκοιλο). Εργασίες ασφαλτόστρωσης και τσιμεντόστρωσης έγιναν και σε εσωτερικούς δρόμους Κοινοτήτων του δήμου (Αυλάκι, Αγία Μαρίνα, Άνυδρο, Γλύφα, Μύλους, Πελασγία). Υπολείπεται η κατασκευή ενός εσωτερικού δρόμου στις Ράχες και στον Κυπαρισσώνα Πελασγίας. Ασφαλτοστρώθηκε το ένα τρίτο του μοναδικού χωμάτινου δρόμου που συνδέει τη Στυλίδα με το Λογγίτσι. Περιμένουμε η επόμενη δημοτική αρχή να συνεχίσει και στο υπόλοιπο τμήμα του δρόμου την ασφαλτόστρωση.

 

 

 

 

Στις Υποδομές Ύδρευσης:

 

Το έργο αντικατάστασης του δικτύου ύδρευσης στη Στυλίδα και η τοποθέτηση συστήματος τηλεμετρίας έχει ξεκινήσει, είναι σε εξέλιξη, θα ολοκληρωθεί μέχρι τον Ιούνιο του 2025. Αντικαταστάθηκε επίσης το τμήμα αμιάντου στην ύδρευση της Κοινότητας του Αχινού. Σε εξέλιξη είναι η τοποθέτηση ηλεκτρονικών υδρομέτρων –τηλεμετρία και εκσυχρονισμός φρεατίων στο εσωτερικό δίκτυο της Κοινότητας Πελασγίας. Το έργο παραδίδεται τον Ιανουάριο του 2024. Αναμένεται να παραδοθεί η μελέτη κατασκευής νέων δικτύων ύδρευσης από τα σημεία συλλογής πόσιμου νερού (πηγές – γεωτρήσεις) μέχρι τη κεντρική δεξαμενή της Πελασγίας.

Ο Αγωγός ύδρευσης Παλαιοκερασιάς – Ραχών ολοκληρώθηκε, έγινε ήδη δοκιμαστική χρήση και αναμένεται η σύνδεση από τη ΔΕΗ ώστε να παραδοθεί στους δημότες. Να σημειωθεί ότι στη φάση της κατασκευής του αντιμετωπίσαμε πάρα πολλά εμπόδια που καθυστέρησαν την παράδοση του έργου και έχουν γίνει αμέτρητες προσπάθειες μέχρι σήμερα.

 

Αρδευτικά Δίκτυα:

Κατασκευάσαμε και παραδώσαμε νέο αρδευτικό δίκτυο στην Κοινότητα των Μύλων. Δημοπρατήσαμε το αρδευτικό δίκτυο της Στυλίδας και αναμένεται η κατασκευή του έργου, προϋπολογισμού 2,2 εκατ. ευρώ. Το έργο αυτό θα έπρεπε να έχει ήδη ξεκινήσει. Η καθυστέρηση οφείλεται σε υπηρεσιακή δυσλειτουργία. Είναι ένα πολύ μεγάλο έργο που θα βελτιώσει τη οικονομική βιωσιμότητα των αγροτικών εκμεταλλεύσεων είναι η αντικατάσταση και βελτίωση του αρδευτικού δικτύου Στυλίδας (ορεινό).

Αποχέτευση:

 

Ολοκληρώσαμε το μεγαλύτερο μέρος των συνδέσεων της αποχέτευσης της Στυλίδας. Το έργο αυτό χρειάζεται να συνεχιστεί και ταυτόχρονα να αναβαθμιστεί ο βιολογικός της πόλης.

 

Ένα από τα σημαντικότερα έργα που πετύχαμε κατά τη θητεία μας είναι η δημοπράτηση του αποχετευτικού δικτύου και βιολογικού καθαρισμού του παραλιακού μετώπου (Ράχες, Αχινός, Καραβόμυλος, παραλιακοί οικισμοί), με υποέργο τη σύνδεση του Αυλακίου με το βιολογικό της Λαμίας. Το έργο έχει προϋπολογισμό 23 εκατ. ευρώ και η κατασκευή του θα αρχίσει τον Ιανουάριο του 2024 και θα πρέπει να ολοκληρωθεί αυστηρά μέχρι το τέλος του 2025.

 

Τέλος,

Έχουν γίνει μικρά αντιπλημμυρικά στην Αγία Μαρίνα, στην Πελασγία, στη Γλύφα, στο Πάρκο του Λαού στη  λαϊκή αγορά και στο Κοκκινόχωμα Στυλίδας. Ενώ δύο σύγχρονα αλιευτικά καταφύγια κατασκευάζονται σε Γλύφα και Αχλάδι.

 

Ψηφιακός μετασχηματισμός:

Ο Δήμος Στυλίδας κατά την τελευταία τετραετία, έγινε περισσότερο σύγχρονος και λειτουργικός για τους δημότες του. Ξεκινώντας από το «μηδέν» κατά την περίοδο της πανδημίας, καταφέραμε να ψηφιοποιήσουμε μεγάλο ποσοστό των υπηρεσιών του δήμου, αλλάζοντας προς το καλύτερο τη σχέση με τους πολίτες. Αρκετές ηλεκτρονικές υπηρεσίες βρίσκονται πλέον στη διάθεση των δημοτών. Εγκαταστήσαμε ένα ευφυές σύστημα πυρανίχνευσης στο δάσος Λογγιτσίου, που περιλαμβάνει δυο σταθμούς ανίχνευσης πυρκαγιάς με οπτικούς, θερμικούς και φασματοσκοπικούς αισθητήρες διόπτευσης 360 μοιρών ώστε μέσα από την ψηφιακή τεχνολογία σε περίπτωση πυρκαγιάς να υπάρχει άμεση ενημέρωση των αρμοδίων υπηρεσιών.

Κάναμε προσεισμικό έλεγχο στα κτίρια του Δήμου και έχουμε ήδη τα πρώτα αποτελέσματα από τον ΟΑΣΠ. Έχει εγκριθεί η χρηματοδότηση για το δευτεροβάθμιο αντισεισμικό έλεγχο, θα πρέπει να τον υλοποιήσει η επόμενη δημοτική αρχή.

Κοινωνικό Πρόσωπο του Δήμου :

Ο Δήμος Στυλίδας απέκτησε τον περασμένο Μάιο, ένα Πολυδύναμο  Ιατρείο στις Ράχες, μια πλήρως εξοπλισμένη σύγχρονη εγκατάσταση 250 τ.μ. με την απαραίτητη ιατρο-τεχνολογική υποδομή, καλύπτοντας έτσι το φάσμα της δημοτικής ενότητας Εχιναίων και κυρίως τις τουριστικές περιοχές του δήμου τους καλοκαιρινούς μήνες. Το πρόγραμμα «Βοήθεια στο σπίτι» λειτούργησε με απόλυτη υπευθυνότητα, γιατί ο στόχος μας ήταν να μην μείνει κανείς χωρίς βοήθεια ή απροστάτευτος.

Πολιτισμός:

 

Σημαντική παρακαταθήκη αφήνουμε και στον τομέα του πολιτισμού. Ορισμένα από τα πιο εμβληματικά έργα της τετραετίας, είναι η εξ αρχής κατασκευή ενός σύγχρονου πολιτιστικού κέντρου στη Γλύφα, το οποίο θα εγκαινιαστεί στο τέλος του Ιανουαρίου 2024 και θα δώσει αναπτυξιακή προοπτική στην περιοχή. Σημαντικό επίσης είναι η κατασκευή του ψηφιακού εκθεσιακού χώρου στο παλαιό Δημοτικό Σχολείο του Αχινού. Στο σύγχρονο χώρο φιλοξενείται η ψηφιακή απεικόνιση των Ιστορικών Μονών του Δήμου Στυλίδας, όπου μπορεί κανείς να περιηγηθεί και να απολαύσει την πολιτιστική μας κληρονομιά μέσα από ψηφιακή τρισδιάστατη απεικόνιση.

Ολοκληρώνεται η κατασκευή του τοιχίου αντιστήριξης της Ιεράς Μονής Παμμεγίστων Ταξιαρχών Νεράιδας και παραλάβαμε την μελέτη αναστήλωσης του Καθολικού Ναού. Η επόμενη δημοτική αρχή πρέπει να ανατρέξει στην εξεύρεση χρηματοδότησης για την κατασκευή του έργου, καθότι έχει ήδη γίνει προεργασία για αυτό.

Έχει κατατεθεί στο πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης» πρόταση για χρηματοδότηση της μελέτης συντήρησης και αποκατάστασης της ιστορικής Γέφυρας της Αγίας Μαρίνας. Αναμένουμε η επόμενη δημοτική αρχή να μεριμνήσει για να πάρει τη χρηματοδότηση της μελέτης και στη συνέχεια να πετύχει τη χρηματοδότηση της αποκατάστασης του μνημείου.

 

Επιγραμματικά παραδίδουμε στην επόμενη δημοτική αρχή τα παρακάτω έργα που είναι σε εξέλιξη και αναμένουμε την ολοκλήρωσή τους μέσα στους προβλεπόμενους χρόνους:

  1. Πλατεία Στυλίδας.
  2. Αρδευτικό δίκτυο Στυλίδας (ορεινό).
  3. Υδρευτικό δίκτυο Στυλίδας και τηλεμετρία (τοποθέτηση ψηφιακών υδρομέτρων).
  4. Τοποθέτηση ψηφιακών υδρομέτρων Πελασγίας.
  5. Μελέτη ύδρευσης Πελασγίας.
  6. Αγωγός ύδρευσης Παλαιοκερασιάς Ραχών.
  7. Ανάπλαση Κοινοχρήστων χώρων Στυλίδας και Γλύφας.
  8. Πολιτιστικό Κέντρο Γλύφας.
  9. Αποχέτευση και Βιολογικός παραλιακού μετώπου (Ράχες, Καραβόμυλος, Αχινός και Αυλάκι).
  10. Γήπεδο ΔΑΚ Στυλίδας.
  11. Αγροτική οδοποιία (Καραβόμυλος, Αχινός, Σπαρτιά, Αχλάδι, Βαθύκοιλο).
  12. Δεύτερη φάση προσεισμικού ελέγχου των δημοτικών κτιρίων.
  13. Ανόρυξη γεώτρησης Ανύδρου.
  14. Αλιευτικά καταφύγια Αχλαδίου και Γλύφας.
  15. Αποκατάσταση του τοιχίου αντιστήριξης του νοτίου τμήματος του Ναού των Παμμεγίστων Ταξιαρχών Νεράιδας.

Όλα αυτά, είναι σημαντικά «αποκτήματα» και περιουσιακά στοιχεία πλέον για τον Δήμο Στυλίδας, τα οποία καταφέραμε να εξασφαλίσουμε ως απερχόμενη δημοτική αρχή, από χρηματοδοτήσεις και Ευρωπαϊκά προγράμματα. Σήμερα, βρίσκονται στη διάθεση της νέας διοίκησης για να αξιοποιηθούν τα επόμενα χρόνια προς όφελος των δημοτών.

Αφήνουμε στον Δήμο Στυλίδας την προοπτική ανάπτυξης μέσα από τα έργα που παραδώσαμε αλλά και από αυτά που είναι σε εξέλιξη και ευελπιστούμε ότι η νέα διοίκηση θα τα ολοκληρώσει. Είμαι πολύ περήφανη για το έργο μας και είμαι σίγουρη ότι τα επόμενα χρόνια τα έργα αυτά θα αλλάξουν την καθημερινότητα σε ολόκληρο τον δήμο.

Παραδίδω τον δήμο στη νέα διοίκηση που επέλεξαν οι δημότες και εύχομαι η νέα δημοτική αρχή να μπορέσει να αξιοποιήσει τις ευκαιρίες που θα προκύψουν. Παραμένω στο Δήμο Στυλίδας και θα παρακολουθώ με κριτική αλλά καλοπροαίρετη διάθεση από κοντά τα δημοτικά δρώμενα και ευχαριστώ τους δημότες που μου έδωσαν το 2019 τη δυνατότητα να ηγηθώ με το αξίωμα της Δημάρχου Στυλίδας και να προσφέρω με όλες μου τις δυνάμεις για το καλό του τόπου μας.

 

Ήταν για μένα ύψιστη τιμή και τους ευχαριστώ όλους από καρδιάς.

 

Η Δήμαρχος Στυλίδας

Δρ. Βιργινία Α. Στεργίου

 

Προηγούμενο άρθρο Φάνης Σπανός: Η επόμενη γενιά της Στερεάς μας δάνεισε το παρόν και προσδοκά να της το επιστρέψουμε ως ένα καλύτερο μέλλον!
Επόμενο άρθρο Χρ. Σταϊκούρας: Συγχαίρω και εύχομαι καλή θητεία στον Περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας Φάνη Σπανό