Ειδήσεις

Αποζημιώσεις ΠΑΘΕ: Ο Υπουργός Υποδομών υπέγραψε την επιταγή πληρωμών


Σε συνέχεια σχετικών Δελτίων Τύπου της τελευταίας Κυριακής και Τρίτης, 1ης και 3ης Αυγούστου 2021 αντίστοιχα, και συνεπής προς τα χρονοδιαγράμματα που ετέθησαν σε αυτά, η εκκαθάριση – εντολή πληρωμής που αφορά αποζημίωση δικαιούχων για εκτάσεις που έχουν απαλλοτριωθεί, σχετικά με το έργο «Βελτίωση της Εθνικής Οδού Αθηνών – Θεσσαλονίκης, τμήμα Παράκαμψης Καμένων Βούρλων» στην Π.Ε. Φθιώτιδας, με υπογραφή του Υπουργού Υποδομών και Μεταφορών, δημοσιεύθηκε στις 3/8/2021 (συνημμένη απόφαση).

Υπενθυμίζεται πως το ποσό της σχετικής εντολής πληρωμής, αυτό των 24.793.816,89 ευρώ, είχε ήδη δεσμευτεί μέσω του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων, μετά από συνεργασία του Υπουργού Οικονομικών κ. Σταϊκούρα με τον Υφυπουργό Ανάπτυξης & Επενδύσεων κ. Τσακίρη, όπως είχε ανακοινωθεί παλαιότερα.

Ο συνολικός φάκελος – δικαιούχων και ποσών πληρωμής – θα κατατεθεί εντός των επόμενων ωρών στο Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων, προς διεκπεραίωση.

Το Υπουργείο Οικονομικών, ως εποπτεύον Υπουργείο του Ταμείου, θα παρακολουθεί στενά τη σχετική διαδικασία, ώστε ο χρόνος αναμονής των δικαιούχων να είναι ο ελάχιστος δυνατός.

Επαναλαμβάνω, για ακόμη μία φορά, ότι θα υπάρχει διαρκής ενημέρωση για την πορεία των τελευταίων πλέον βημάτων μέχρι τη καταβολή των ποσών στους δικαιούχους.

Προηγούμενο άρθρο Rapid tests ΕΟΔΥ στη Φθιώτιδα: Μόλις ένα θετικό σε 467 δειγματοληψίες την Τετάρτη 4 Αυγούστου
Επόμενο άρθρο Φθιώτιδος Συμεών: «Αν στο πρόσωπο κάθε γυναίκας βλέπαμε την Παναγία μας, δεν θα είχαμε τέτοια εγκλήματα»