Ειδήσεις

Αναστέλλονται οι αιτήσεις για την Κοινωφελή Εργασία στο Δήμο Λαμιέων


Μετά από απόφαση του ΑΣΕΠ, το υπουργείο Εργασίας προχώρησε στην αναστολή της υποβολής των αιτήσεων στην ηλεκτρονική διεύθυνση του ΟΑΕΔ, για 6.339 θέσεις, 8μηνης απασχόλησης, που δημιουργούνται στο πλαίσιο της νέας γενιάς προγραμμάτων Κοινωφελούς Εργασίας, σε 34 Δήμους-θύλακες υψηλής μακροχρόνιας ανεργίας, ανάμεσά τους και ο Δήμος Λαμιέων.
Συγκεκριμένα, για να αποφευχθούν ζητήματα αντισυνταγματικότητας, το ΑΣΕΠ αποφάσισε την αφαίρεση του μοριοδοτούμενου κριτηρίου «Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης» (ΚΕΑ) από τη δημόσια πρόσκληση που αναρτήθηκε στην ηλεκτρονική σελίδα του ΟΑΕΔ, στις 3 Οκτωβρίου, με το αιτιολογικό ότι η πιλοτική εφαρμογή του ΚΕΑ δεν αναμένεται να εφαρμοστεί σε όλους τους Δήμους της χώρας μέχρι και το τέλος της προθεσμίας υποβολής αιτήσεων της εν λόγω πρόσκλησης (13-10-2016).

Η νέα πρόσκληση θα αναρτηθεί στην ηλεκτρονική σελίδα του ΟΑΕΔ (www.oaed.gr) μέχρι την Παρασκευή 14 Οκτωβρίου και θα παραμείνει ανοιχτή για 10 ημέρες.

Όλοι οι εγγεγραμμένοι άνεργοι στον ΟΑΕΔ που ενδιαφέρονται να συμμετέχουν στο πρόγραμμα, συμπεριλαμβανομένων και εκείνων που ήδη έχουν υποβάλει αίτηση στην ηλεκτρονική σελίδα του Οργανισμού, θα πρέπει να υποβάλλουν εκ νέου αίτηση.

Πηγή: aftodioikisi.gr

Προηγούμενο άρθρο Υψηλοί πληθυσμοί δάκου στις ελιές Φθιώτιδας
Επόμενο άρθρο Στο Hair Open Show Κομμωτικής Τέχνης οι Κομμωτές της Φθιώτιδας - Ευρυτανίας