Ειδήσεις

Ανακοίνωση του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Λαμίας για την απεργία


Το μαύρο μέτωπο κυβέρνησης – εργοδοσίας – κομμάτων που έχουν ψηφίσει τα μνημόνια και των δυνάμεών τους στο συνδικαλιστικό κίνημα (ΠΑΣΚΕ – ΔΑΚΕ – ΣΥΡΙΖΑ/ΜΕΤΑ) έδειξε ξανά τα απειλητικά του δόντια στους εργαζόμενους, αυτή τη φορά στη σημερινή συνεδρίαση της Ε. Ε. της ΓΣΕΕ.

Στη συνεδρίαση αυτή, η πλειοψηφία ΠΑΣΚΕ – ΔΑΚΕ – ΣΥΡΙΖΑ/ΜΕΤΑ, εκφράζοντας τον πιο ξεδιάντροπο εργοδοτικό – κυβερνητικό συνδικαλισμό, απέρριψε με μια φωνή την πρόταση για απεργιακή κινητοποίηση, όταν η κυβέρνηση φέρει για ψήφιση το πολυνομοσχέδιο με τα προαπαιτούμενα της 3ης αξιολόγησης, που περιλαμβάνει το χτύπημα στην οργάνωση, τη συλλογική δράση των εργαζόμενων και βάζει στο γύψο το δικαίωμα στην απεργία. Απέρριψαν την απεργιακή κινητοποίηση, αλλά δεσμεύτηκαν ότι θα «εξαντληθούν» σε συναντήσεις και επιστολές προς τους κοινωνικούς εταίρους. Να θυμίσουμε ότι την ίδια στάση κράτησαν οι ίδιες δυνάμεις στην συνεδρίαση της ΑΔΕΔΥ.

Κάνουν πλάτες στην κυβέρνηση, της δίνουν χώρο και χρόνο για να περάσει στα «μουγκά» μια σειρά από αντιδραστικές, αντεργατικές μεταρρυθμίσεις, ανάμεσά τους και την τροπολογία που αφορά το δικαίωμα των εργαζόμενων να οργανώνονται και να αποφασίζουν τις κινητοποιήσεις τους απέναντι στην εργοδοσία. Στην ουσία, βάζουν πλάτη στις επιδιώξεις και στους σχεδιασμούς των βιομηχάνων, των εφοπλιστών, των τραπεζιτών, των μεγαλοεπιχειρηματιών που θέλουν τους εργαζόμενους δεμένους χειροπόδαρα, να μην μπορούν να αντιδράσουν στη βαρβαρότητα που τους επιφυλάσσει η καπιταλιστική ανάπτυξη. Αυτή την ανάπτυξη στηρίζει η πλειοψηφία της ΓΣΕΕ, γι αυτό κρατά τη συγκεκριμένη στάση. Είναι αδίστακτοι, προτείνουν στους εργαζόμενους την απραξία μπροστά στο αντεργατικό – αντιλαϊκό πολυνομοσχέδιο που φέρνει η κυβέρνηση, τη στιγμή μάλιστα που ακόμα δεν έχει στεγνώσει το μελάνι από τη νομοθέτηση της ποινικοποίησης της δράσης του εργατικού και λαϊκού κινήματος ενάντια στους πλειστηριασμούς με ό,τι αυτό συνεπάγεται.

Αν νομίζουν ότι θα περάσουν τα μέτρα «χωρίς να βραχούν» είναι γελασμένοι. Οι εργαζόμενοι δεν θα τους κάνουν τη χάρη. Το μαύρο μέτωπο που έχουν δημιουργήσει θα πάρει την απάντηση που πρέπει, από μια σειρά συνδικάτα που παλεύουν με ταξικό προσανατολισμό και δεν υποχωρούν από την ταξική πάλη, όσα εμπόδια κι αν προσπαθούν να τους βάλουν.

Οι εργαζόμενοι να μη φοβηθούν σε αυτόν τον αγώνα που έχουμε μπροστά μας. Δεν είναι μόνοι τους. Απομονωμένα δεν είναι τα συνδικάτα και οι εργαζόμενοι που βαδίζουμε το δύσκολο και σκληρό αγώνα και οργανώνουμε την πάλη κατά των επιχειρηματικών ομίλων, των κυβερνήσεών τους και των κολαούζων τους στο συνδικαλιστικό κίνημα. Απομονωμένος είναι ο κυβερνητικός και εργοδοτικός συνδικαλισμός που φανέρωσε την γύμνια του σε όλες τις προηγούμενες κινητοποιήσεις. Oι εργαζόμενοι έχουν δυνάμεις και συνδικάτα να στηριχτούν. Είναι τα συνδικάτα του ταξικού κινήματος και άλλα συνδικάτα που θα πορευτούμε μαζί.

Οι εργαζόμενοι να ξεφορτωθούν από το σβέρκο τους και να απομονώσουν ακόμα παραπάνω αυτή τη γραφειοκρατική ελίτ στο συνδικαλιστικό κίνημα. Αυτό θα είναι προς όφελος της εργατικής τάξης. Να αλλάξουν τους συσχετισμούς, ενισχύοντας τις ταξικές δυνάμεις.

Καλούμε τους εργαζόμενους και τα συνδικάτα τους να πάρουν την κατάσταση στα χέρια τους. Να ενισχύσουν τον αγώνα, τη δράση κα τις πρωτοβουλίες. Να ενισχύσουν τις μαζικές διαδικασίες, τις Γενικές τους Συνελεύσεις, τις συσκέψεις, τις συγκεντρώσεις.

Το Εργατικό Κέντρο Λαμίας στην συνεδρίαση που πραγματοποίησε στις 27 Δεκεμβρίου 2017 αποφάσισε:

  1. Την κήρυξη 24ωρης απεργίας την ημέρα ψήφισης του πολυνομοσχεδίου.
  1. Την πραγματοποιήσει σύσκεψης σωματείων, φορέων και εργαζομένων την Τετάρτη 3 Ιανουαρίου 2018 και ώρα 18.00 στην αίθουσα του Εργατικού Κέντρου – Πλατεία Διάκου για την προετοιμασία της 24ώρης απεργίας.

 

Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ

Προηγούμενο άρθρο Προσφορά σε Ιδρύματα από τις Αστυνομικές Διεύθυνσης Στερεάς Ελλάδας
Επόμενο άρθρο Παράταση πληρωμής του μισθώματος των βοσκήσιμων γαιών