Ειδήσεις

Ανακοίνωση της Δημοτικής Αρχής με αφορμή την από 18-9-2017 ανακοίνωση της ΠΟΕ-ΟΤΑ


Με αφορμή την «γκεμπελίστικης λογικής» ανακοίνωση της ΠΟΕ-ΟΤΑ της 18-9-2017, με προεξάρχοντα στοιχεία της τον συνδικαλιστικό τσαμπουκά, την απόπειρα υποκατάστασης των πολιτικών οργάνων του Δήμου, με ή χωρίς τις ευλογίες της δημοτικής αντιπολίτευσης και την επίδειξη δύναμης με συντεχνιακή αντίληψη και προσανατολισμό, η δημοτική αρχή σημειώνει τα ακόλουθα:

Προφανώς, δεν πέρασε καν από το μυαλό των συντακτών της ανακοίνωσης, ότι πρωταρχική υποχρέωση και βασική αποστολή των Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης είναι η εξυπηρέτηση των αναγκών των πολιτών, λόγος, άλλωστε, που δικαιολογεί και την ύπαρξή τους και όχι ο συμβιβασμός τους με ένα αρρωστημένο καθεστώς διαπλοκής, παρασιτισμού και παρακμής, με κύριους εκφραστές τους κατ’ επάγγελμα εργατοπροστάτες και επίδοξους συγκυβερνήτες ενός φαύλου συστήματος, με αντάλλαγμα την πολιτική επιβίωση προσώπων και πολιτικών.

Κατά τους συντάκτες της ανακοίνωσης, η βίαιη κατάληψη της αίθουσας του Δημοτικού Συμβουλίου, όπως και οι ύβρεις και οι προπηλακισμοί κατά των Δημοτικών Συμβούλων, όχι μόνο δικαιολογούνται απόλυτα, αλλά …κινούνται και μέσα στα δημοκρατικά πλαίσια, ενώ, αντίθετα, η αποκατάσταση της νομιμότητας και η εξασφάλιση συνθηκών ανεμπόδιστης λειτουργίας του Δημοτικού Συμβουλίου, αποτελούν πράξεις αυταρχισμού και τρομοκρατίας !!!

Όταν οι συνδικαλιστές  της ΠΟΕ-ΟΤΑ θεωρούν δημοκρατικό δικαίωμα την ακύρωση της λειτουργίας του Δημοτικού Συμβουλίου για να μην πάρει αποφάσεις με τις οποίες αυτοί δεν συμφωνούν, όταν θεωρούν δημοκρατικό δικαίωμα την καθύβριση, τον προπηλακισμό και το γιουχάισμα των Δημοτικών Συμβούλων, οι οποίοι παρ’ όλα αυτά υπέμειναν αυτό το μαρτύριο επί δεκάωρο μη υποκύπτοντας στο δέλεαρ του χειροκροτήματος, όταν θεωρούν δημοκρατικό δικαίωμα το κλείσιμο των μικροφώνων, το πέταμα των φακέλων και των μικροφώνων του Προεδρείου και, ιδίως, όταν αυτά όχι μόνο δεν ενοχλούν καθόλου τη δημοτική αντιπολίτευση, πλην ελαχίστων εξαιρέσεων, αλλά έχουν και τις ευλογίες της, τότε υπάρχει σοβαρό πρόβλημα δημοκρατίας.

Όταν, επιπλέον, αντιστρέφονται οι όροι και οι δράστες εμφανίζονται ως θύματα και κατήγοροι, τότε υπάρχει σοβαρό πρόβλημα λογικής λειτουργίας. Όταν εμφανίζουν τους εαυτούς τους ως υβριζόμενους και προπηλακιζόμενους εκείνοι που με τη βία εκδίωξαν τους Δημοτικούς Συμβούλους από την αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου, καταλαμβάνοντάς την για να μη συνεχιστεί η συνεδρίαση, αντιλαμβάνεται ο καθένας τι θα ισχυρίζονταν αν η συνεδρίαση δεν καταγράφονταν με ήχο και εικόνα.

Και αν αυτές οι πράξεις των συνδικαλιστών (;) λίγο μπορεί να ενδιαφέρουν τους πολίτες, οι οποίοι ούτε τους επέλεξαν, ούτε και τους νομιμοποίησαν, πώς δικαιολογεί την εν γένει στάση της η αντιπολίτευση που ταυτίστηκε απόλυτα μαζί τους, επενδύοντας προφανώς στο χάος; Με την εσκεμμένη καθυστέρηση λήψης απόφασης για την αποκομιδή των απορριμμάτων ποιον τιμωρούσε; Τους δημότες που τους εμπιστεύθηκαν; Πιστεύουν άραγε ότι συμμαχώντας και επενδύοντας στο σκοτάδι θα νικήσουν το φως; Πλανώνται πλάνην οικτράν.Δεν θα τους ακολουθήσουμε στον κατήφορο.

Στους πολίτες που ορκιστήκαμε να υπηρετούμε πιστά και με όλες μας τις δυνάμεις και μόνο σ’ αυτούςαπολογούμαστεκαθημερινά και αυτοί είναι εκείνοι που θα κρίνουν τελικά το έργο μας θετικά ή αρνητικά. Αυτούς έχουμε μπροστά μας, αυτούς υπηρετούμε και μ’ αυτούς συνομιλούμε.

Λάθος πόρτα χτύπησαν οι εκφραστές της αντίδρασης και της χαοτικής απραξίας. Οι απειλές τους, οι οποίες μόνο οίκτο προκαλούν, μας αφήνουν αδιάφορους και απαθείς. Ας τις κρατήσουν, λοιπόν, για τους συνθηκολογημένους πολιτικούς που είναι δεκτικοί και ευεπίφοροι τέτοιων εκβιαστικών πρακτικών.

Εμείς κοιτάζουμε μόνο μπροστά και θα συνεχίσουμε το δρόμο μας.

Προηγούμενο άρθρο Εορτασμός Παγκόσμιας Ημέρας της Τρίτης Ηλικίας στη Στυλίδα
Επόμενο άρθρο Το σαξόφωνο του 21ου αιώνα στο Δημοτικό Ωδείο Λαμίας