Ειδήσεις

Ανέγερση νέου Νηπιαγωγείου Αλιβερίου


Ξεκίνησαν οι εργασίες ανέγερσης νέου Νηπιαγωγείου στο Αλιβέρι. Πρόκειται για έργο αρχικού προϋπολογισμού ύψους 712.425 ευρώ, το οποίο χρηματοδότησε, δημοπράτησε και συμβασιοποίησε η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας.

Το νηπιαγωγείο κατασκευάζεται σε οικόπεδο επιφάνειας 858,5 τμ., στην επέκταση του Σχεδίου Πόλεως και θα ικανοποιεί τους μαθητές της ευρύτερης περιοχής της Δημοτικής Ενότητας Αλιβερίου.

Προβλέπεται να κατασκευαστεί ισόγειο κτίριο επιφάνειας 351,31 τμ. και να διαμορφωθούν ημιυπαίθριοι χώροι επιφάνειας 32,47 τμ. Το ισόγειο θα αποτελείται από:

  • Δύο αίθουσες διδασκαλίας και μία αίθουσα ύπνου για το ολοήμερο.
  • Μία αίθουσα αναμονής και δραστηριοτήτων.
  • Χώρο κουζίνας και τραπεζαρίας.
  • Γραφείο διεύθυνσης.
  • WC παιδιών, Α.Μ.Ε.Α και νηπιαγωγών.
  • Δύο αποθήκες και λεβητοστάσιο.

Προβλέπεται επίσης να διαμορφωθεί κατάλληλα ο αύλειος χώρος για την τοποθέτηση παιχνιδιών.

Μετά την υπογραφή της σύμβασης κατασκευής και την έναρξη των εργασιών, ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας Φάνης Σπανός δήλωσε: «Η ανέγερση ενός ακόμη εκπαιδευτηρίου στο Αλιβέρι για τη στέγαση νέου Νηπιαγωγείου ήταν εύλογο αίτημα της τοπικής κοινωνίας και εμείς αναλάβαμε να το κάνουμε πράξη. Εξασφαλίσαμε τη χρηματοδότηση και οι υπηρεσίες μας έτρεξαν όλες τις απαιτούμενες διαδικασίες για να φτάσουμε επιτέλους στην έναρξη των εργασιών.

 »Εμείς, ο Δήμος Κύμης – Αλιβερίου και πρωτίστως όλοι οι γονείς και οι μικροί μαθητές παρακολουθούμε στενά πλέον τις εργασίες και ευελπιστούμε στην άρτια και όσο το δυνατόν πιο σύντομη ολοκλήρωση της ανέγερσης. Ανυπομονούμε να παραδώσουμε στους μικρούς μαθητές ένα νέο, σύγχρονο και ασφαλές εκπαιδευτήριο με τις καλύτερες συνθήκες για τη μόρφωση και τη δημιουργική απασχόλησή τους».

Ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Εύβοιας Γιώργος Κελαϊδίτης τόνισε: «Το μέλλον και η ελπίδα του τόπου μας περνάει μέσα από τις σχολικές αίθουσες, εκεί που τα παιδιά μας θα κάνουν τα πρώτα τους καθοριστικά βήματα στην εξέλιξη τους ως άνθρωποι και πολίτες.Τις υποδομές αυτές που ως Πολιτεία οφείλουμε να διατηρούμε και να εξελίσσουμε στο επίπεδο που τους πρέπει, ερχόμαστε σήμερα με το υπό ανέγερση Νηπιαγωγείο Αλιβερίου να αποδείξουμε στα παιδιά μας πως από τον λόγο, μπορούμε να περάσουμε στην πράξη».

Προηγούμενο άρθρο Πρόσκληση συμμετοχής σε δωρεάν rapid tests στο Δήμο Λοκρών
Επόμενο άρθρο Ομιλία για την Έμφυλη Βία στο Γυμνάσιο Αγίου Κωνσταντίνου