Ειδήσεις

Αδασμολόγητος καπνός και όπλα στις οικίες 52χρονου και 39χρονου στη Μακρακώμη Φθιώτιδας


Συνελήφθησαν, χθες (09-08-2016) το μεσημέρι στην ευρύτερη περιοχή της Μακρακώμης Φθιώτιδας, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Μακρακώμης, δύο (2) άτομα και συγκεκριμένα ένας 52χρονος ημεδαπός και ένας 39χρονος υπήκοος Αλβανίας, οι οποίοι κατηγορούνται, κατά περίπτωση, για παράβαση νομοθεσίας περί τελωνειακού κώδικα και περί όπλων.

Ειδικότερα οι αστυνομικοί, μετά από κατάλληλη αξιοποίηση στοιχείων, πραγματοποίησαν νομότυπη έρευνα σε αποθήκη ιδιοκτησίας του 52χρονου, όπου βρέθηκαν να κατέχουν από κοινού με τον 39χρονο και κατασχέθηκαν (4) κιλά και (400) γραμμάρια κομμένου αδασμολόγητου καπνού, καθώς και (2) ηλεκτρονικές ζυγαριές ακριβείας.

Επιπλέον, σε νομότυπη έρευνα που ακολούθως πραγματοποιήθηκε στην οικία του 52χρονου, βρέθηκαν μεταξύ άλλων και κατασχέθηκαν:

  • (194) γραμμάρια αδασμολόγητου καπνού,
  • (2) κυνηγετικά όπλα & (17) φυσίγγια,
  • πλήθος νάιλον συσκευασιών με υπολείμματα καπνού και
  • (100) κενά σιγαροφυσίγγια.

Η ανωτέρω ποσότητα κομμένου καπνού θα σταλεί στο αρμόδιο Τελωνείο, προκειμένου να προσδιοριστούν οι διαφυγόντες δασμοί και φόροι για το Ελληνικό Δημόσιο.

Τις έρευνες και το προανακριτικό έργο διενήργησε το Αστυνομικό Τμήμα Μακρακώμης, ενώ η δικογραφία που σχηματίσθηκε θα υποβληθεί στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Λαμίας.

Προηγούμενο άρθρο Δήλωση του Γραφείου Τύπου του Δήμου Λαμιέων για την Ιαματική Πηγή Καλλιδρόμου
Επόμενο άρθρο Φεστιβάλ Πολιτισμού «Υπάτη 2016»