Ειδήσεις

Αγιασμοί στους Δημοτικούς Παιδικούς Σταθμούς του Δήμου Λοκρών


Ο Δήμος Λοκρών δίνει προτεραιότητα στη στήριξη των νέων οικογενειών μέσω της άρτιας λειτουργίας των πέντε δημοτικών παιδικών σταθμών. Κάθε χρόνο μέσω του Δήμου και του Ν.Π.Δ.Δ. Κοινωνικής Προστασίας και Αλληλεγγύης γίνεται σημαντική προσπάθεια προκειμένου να υπάρχει σωστή κάλυψη με υπεύθυνο προσωπικό, προμήθεια και παρασκευή τροφίμων υψηλής ποιότητας, βελτίωση των κτιριακών υποδομών, τήρηση των υγειονομικών προδιαγραφών.

Οι παιδικοί σταθμοί στο Δήμο Λοκρών ξεκίνησαν τη λειτουργία τους την Τετάρτη 1η Σεπτεμβρίου με 170 μαθητές (60 στην Αταλάντη, 41 στη Μαλεσίνα, 39 στις Λιβανάτες, 21 στη Λάρυμνα και 9 στο Μαρτίνο), 15 άτομα εκπαιδευτικό προσωπικό και 10 άτομα βοηθητικό προσωπικό. Στη διάρκεια του έτους θα αυξηθεί ο αριθμός των μαθητών βάσει ηλικίας, όπως επίσης και των εργαζομένων για να υπάρχει η σωστή αναλογία εκπαιδευτικού προσωπικού και μαθητών.

Το καλοκαίρι που μας πέρασε ο Δήμος Λοκρών και το Ν.Π.Δ.Δ Κοινωνικής Προστασίας και Αλληλεγγύης με υψηλό αίσθημα ευθύνης αναφορικά με τη συμμόρφωση στην πολεοδομική και υγειονομική νομοθεσία, προχώρησαν σε ουσιαστικές κτιριακές παρεμβάσεις σε συγκεκριμένους παιδικούς σταθμούς, όπως της Αταλάντης και της Μαλεσίνας. Στόχος είναι, όχι μόνο να εκσυγχρονιστούν και παράλληλα να αλλάξουν εικόνα προς το καλύτερο οι χώροι, αλλά επιπρόσθετα να διευκολυνθούν τα παιδιά και οι εργαζόμενοι, νιώθοντας μεγαλύτερη άνεση και ασφάλεια στους χώρους που χρησιμοποιούν.

Την Δευτέρα 6 Σεπτεμβρίου έγιναν οι αγιασμοί στους δημοτικούς παιδικούς σταθμούς της Αταλάντης και των Λιβανατών παρουσία του Δημάρχου Λοκρών κ. Αθανάσιου Ζεκεντέ των Αντιδημάρχων κ.κ. Νικόλαου Ανεστάκου, Κωνσταντίνου Ντέλιου και Παναγιώτη Καπουκίνη, της Προέδρου του Ν.Π.Δ.Δ. Κοινωνικής Αλληλεγγύης και Προστασίας του Δήμου Λοκρών και Δημοτική Σύμβουλο κ. Βάσω Σίμου Παλαιολόγου, του Προέδρου του Ν.Π.Δ.Δ. για τον Αθλητισμό και τον Πολιτισμό του Δήμου Λοκρών και Δημοτικό Σύμβουλο κ. Μιχάλη Παπανικολάου, του εκπαιδευτικού και βοηθητικού προσωπικού των παιδικών σταθμών, των μικρών μαθητών και των γονέων.

Ο Δήμαρχος Λοκρών στο σύντομο καλωσόρισμα προς τους μικρούς μαθητές ευχαρίστησε για την καλή δουλειά που γίνεται το προσωπικό των παιδικών σταθμών, κάλεσε τους γονείς να έχουν εμπιστοσύνη στους δημοτικούς παιδικούς σταθμούς και ενημέρωσε για τις παρεμβάσεις βελτίωσης που έχουν γίνει στους παιδικούς σταθμούς.

Την Τρίτη 7 Σεπτεμβρίου θα γίνουν οι αγιασμοί στους Παιδικούς Σταθμούς ως εξής: στη Μαλεσίνα στις 09:00 π.μ., στη Λάρυμνα στις 10:00 π.μ. και στο Μαρτίνο στις 11:00 π.μ.

Προηγούμενο άρθρο Αναβάθμιση Πάρκου Λαού και Δημοτικής Αγοράς Στυλίδας
Επόμενο άρθρο 60 τροχαία με 4 θανάτους στους δρόμους της Στερεάς Ελλάδα τον Αύγουστο