Ειδήσεις

Ένταξη και Χρηματοδότηση του Έργου του Δήμου Λαμιέων με τίτλο «Ολοκληρωμένο σχέδιο αστικής ανάπλασης νοτιοδυτικού τμήματος Λαμίας», στο Πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης»


Με απόφαση του Αναπληρωτή Υπουργού Εσωτερικών Στέλιου Πέτσα, εντάχθηκε στο Πρόγραμμα «ΑΝΤΩΝΗΣ ΤΡΙΤΣΗΣ» και χρηματοδοτείται η Πράξη: «Ολοκληρωμένο σχέδιο αστικής ανάπλασης νοτιοδυτικού τμήματος Λαμίας» συνολικού προϋπολογισμού 5.500.000,00 € με φορέα υλοποίησης το Δήμο Λαμιέων, που αφορά στην ολοκληρωμένη αστική παρέμβαση του Νοτιοδυτικού τμήματος της πόλης της Λαμίας που περικλείει τις οδούς Αθηνών – Κύπρου και Καλυβίων, με ευρεία αστική ανάπλαση, δίκτυο ποδηλατοδρόμων, πεζοδιαδρομές και κυκλικούς κόμβους.

Το συνολικό εμβαδό ανάπλασης στην περιοχή παρέμβασης είναι περίπου 92 στρέμματα, εκ των οποίων οι παρεμβάσεις για τη δημιουργία του δικτύου πεζοδιαδρομής καλύπτουν εμβαδό περίπου 40 στρεμμάτων, ενώ για τη δημιουργία της “πράσινης” διαδρομής με τον ποδηλατόδρομο καλύπτουν περίπου 52 στρέμματα.

Με το 1ο κύριο υποέργο δημιουργείται ένα δίκτυο ασφαλών πεζοδιαδρομών στους τρεις βασικούς οδικούς άξονες της περιοχής παρέμβασης, μήκους περίπου 8,5 km, καθώς και η δημιουργία κυκλικού κόμβου στη διασταύρωση οδών Κύπρου και Αθηνών, με στόχο την περιβαλλοντική αναβάθμιση και την ενίσχυση της σύνδεσης της περιοχής με τις κεντρικές λειτουργίες της πόλης.

Με το 2ο κύριο υποέργο κατασκευάζονται έξι κοινόχρηστοι χώροι και τρεις πεζόδρομοι συνολικού εμβαδού 12 στρεμμάτων που συνδέονται με δίκτυο ποδηλατοδρόμων μήκους περίπου 3 km, δίκτυο που αποτελεί τμήμα κοινοχρήστων χώρων σε πολλά σημεία και αφορά σε τρεις πλατείες με πλακόστρωτα ψυχρών υλικών, μια παιδική χαρά με όργανα για ΑμΕΑ και τρεις χώρους πρασίνου με καθιστικά.

Ο Δήμαρχος Λαμιέων Θύμιος Καραΐσκος, δήλωσε σχετικά :

«….Οι προκλήσεις της εποχής μας είναι μεγάλες, ο τόπος μας έχει αυξημένες ανάγκες, συνεπώς αποτελεί αδήριτη ανάγκη η αξιοποίηση κάθε δυνατής πηγής χρηματοδότησης, εξαντλώντας όλες τις δυνατότητες που μας δίνονται.

Πριν λίγους μήνες ο Δήμος Λαμιέων υπέβαλλε το συγκεκριμένο έργο για χρηματοδότηση από το Πρόγραμμα «ΑΝΤΩΝΗΣ ΤΡΙΤΣΗΣ».

Σήμερα είμαστε στην ευχάριστη θέση αφενός να υποδεχτούμε την έγκριση της πρότασης και αφετέρου να ενημερώσουμε τους συμπολίτες μας ότι το έργο βρίσκεται στο τελικό στάδιο συμβασιοποίησης, γεγονός που σημαίνει ότι πολύ γρήγορα θα ξεκινήσει η υλοποίησή του.

Θα ήθελα να ευχαριστήσω τον Υπουργό των Οικονομικών Χρήστο Σταϊκούρα, ο οποίος είχε καθοριστική συμβολή στην αποδοχή του αιτήματός μας για χρηματοδότηση του έργου.

Επίσης, θα ήθελα να ευχαριστήσω και τον Αναπληρωτή Υπουργό Εσωτερικών Στέλιο Πέτσα, ο οποίος ανταποκρίθηκε θετικά  στο αίτημά μας και έτσι εξασφαλίστηκε  η σχετική χρηματοδότηση.

Προηγούμενο άρθρο Δυναμική η συμμετοχή της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας στην FOODEXPO DIGITAL 2021
Επόμενο άρθρο Οι αποφάσεις της συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου Στυλίδας στις 12 Ιουλίου 2021