Ειδήσεις

Έναρξη περιόδου εγγραφών στους Βρεφονηπιακούς και Παιδικούς Σταθμούς του Δήμου Λαμιέων για το σχολικό έτος 2023-2024


Ξεκινούν από 22 Μαΐου 2023 οι εγγραφές στους ανακαινισμένους Βρεφονηπιακούς και Παιδικούς Σταθμούς του Δήμου μας για το επόμενο σχολικό έτος και θα ολοκληρωθούν την Παρασκευή 30 Ιουνίου 2023. Για την καλύτερη ενημέρωση των γονέων-κηδεμόνων υπενθυμίζουμε ότι οι δομές του Δήμου μας συμμετέχουν στη δράση του ΕΣΠΑ  «Προώθηση και υποστήριξη παιδιών για την ένταξή τους στην προσχολική εκπαίδευση καθώς και για τη πρόσβαση παιδιών σχολικής ηλικίας, εφήβων και ατόμων µε αναπηρία, σε υπηρεσίες δημιουργικής απασχόλησης».

Δικαίωμα εγγραφής έχουν :

·στο Α΄ Βρεφικό Σταθμό τα βρέφη που γίνονται 6 μηνών έως και το τέλος Σεπτεμβρίου του 2023 και μέχρι την ηλικία των 2,5 ετών.

·στα βρεφικά τμήματα τα βρέφη που γίνονται 18 μηνών έως και το τέλος Σεπτεμβρίου του 2023 και μέχρι την ηλικία των 2,5 ετών, ενώ

·στα νηπιακά τμήματα όλα τα παιδιά που γίνονται 2,5 ετών ως το τέλος Σεπτεμβρίου του 2023 και μέχρι την ηλικία εγγραφής τους στην υποχρεωτική εκπαίδευση.

Η υποβολή των αιτήσεων εγγραφής στους δημοτικούς παιδικούς, βρεφικούς και βρεφονηπιακούς  σταθμούς δύναται να γίνει:

•     είτε με αυτοπρόσωπη παρουσία των γονέων-κηδεμόνων κατόπιν συνεννόησης με τον Σταθμό από 08:00 πμ – 14:00 μμ κατά τη διάρκεια της περιόδου εγγραφών.

•     είτε μέσω του ηλεκτρονικού ταχυδρομείου κάθε σχολείου.

Για όσους δεν επιθυμούν κάποιον από τους παραπάνω τρόπους, δίνεται η δυνατότητα ταχυδρομικής αποστολής, κατόπιν τηλεφωνικής συνεννόησης με το Σταθμό ενδιαφέροντος, στο Πρωτόκολλο του Δήμου Λαμιέων στο ισόγειο της οδού Φλέμινγκ & Ερυθρού Σταυρού, Λαμία, 35131 .

 

Οι ανακαινισμένοι Σταθμοί μας, καθώς και οι εξωτερικοί χώροι τους ,πληρούν τους αυστηρούς κανόνες ασφάλειας που θέτει το ισχύον νομοθετικό πλαίσιο. Τέλος γίνεται προσπάθεια, ώστε οι ήδη παρεχόμενες από τους Σταθμούς μας υπηρεσίες (πχ παιδίατροςγυμναστής, μουσικός, ψυχολόγος, κοινωνικός λειτουργός) να εμπλουτιστούν. Στο πλαίσιο αυτό θα ενημερωθείτε με κάθε πρόσφορο τρόπο, όταν αυτές τελεσφορήσουν (πχ σχολικό λεωφορείο).

Για οποιαδήποτε επιπλέον πληροφορία οι ενδιαφερόμενοι γονείς-κηδεμόνες μπορούν να επικοινωνούν με τον Βρεφικό, Βρεφονηπιακό ή Παιδικό Σταθμό του Δήμου που επιθυμούν.

Προηγούμενο άρθρο Εβδομάδα Περιβάλλοντος Δήμου Λαμιέων 2023, εβδομάδα δράσεων και ευαισθητοποίησης για το περιβάλλον!
Επόμενο άρθρο Τα νέα δεδομένα της ΚΑΠ 2023-2027 – Αγρότες και Ο.Π.Ε.Κ.Ε.Π.Ε. μαζί σε μια νέα εποχή