Ειδήσεις

Έκτακτη σύγκλιση της Ιεραρχίας για τα Θρησκευτικά ζητά ο Μητροπολίτης Φθιώτιδος κ. Νικόλαος


Με επιστολή του στον Πρόεδρο της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος, Μακαριώτατο Αρχιεπίσκοπο Αθηνών κ. Ιερώνυμο, ο Μητροπολίτης Φθιώτιδος κ. Νικόλαος ζητεί την σύγκληση εκτάκτου Ιεραρχίας, εντός του μηνός Μαΐου, προκει­μέ­νου να αποφασισθεί από το Ιερό Σώμα των Σεβασμιωτάτων Μητροπολιτών η ακολουθητέα στάση της Εκκλησίας διά το ακανθώδες θέμα του μαθήματος των Θρησκευτικών.

Η τοποθέτηση της Ιεραρχίας κρίνεται απαραίτητη μετά την απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας, με την οποία ακυρώνονται οι αποφάσεις των πουργών Παιδείας κ. Ν. Φίλη και κ. Κ. Γαβρό­γλου.

 Ο Σεβασμιώτατος σημειώνει, ότι ο μήνας Οκτώβριος της τακτικής Ιεραρχίας είναι πολύ μακριά και είναι δυνατόν μη υπάρχοντος εγκαίρου ενδιαφέροντος και αντιδράσεως από πλευράς Εκκλησίας, να διευκολυνθεί το Υπουργείο στη συνέχιση της ιδίας τακτικής, ως προς την ύλη και τα προγράμματα των Θρησκευτικών, τα οποία ακύρωσε το Συμβούλιο της Επικρατείας και τα οποία δημιουργούν αναταράξεις στους γονείς και αποπροσανατολισμό από τα υπό του Συντάγματος οριζόμενα διά την Χριστιανική Αγωγή της Νεότητας.    

ΕΚ ΤΗΣ ΙΕΡΑΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΕΩΣ

Προηγούμενο άρθρο Η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας στο Βolzano της Ιταλίας για το έργο RCIA
Επόμενο άρθρο Ομιλία με θέμα: «Η φιλοσοφία ως τρόπος ζωής»