Ειδήσεις

Έκλεψαν μηχανήματα και από το Νοσοκομείο Λαμίας


Το πρωί της Δευτέρας 22 Μαΐου, στο νοσοκομείο της Λαμίας, οι γιατροί που πήγαν να ανοίξουν το γαστρεντερολογικό αλλά και το βρογχολογικό εργαστήριο στον 4ο όροφο του νοσοκομείου  διαπίστωσαν ότι τα ειδικά μηχανήματα έχουν κάνει «φτερά».

Σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία, έχουν κλαπεί 4 διαγνωστικά μηχανήματα, δυο κολονοσκόπια, ένα βρογχοσκοπικό και ένα γαστροσκοπικό μηχάνημα. Ειδικά το βρογχοσκόπιο είναι καινούργιο και λειτούργησε πριν από 5 μήνες για πρώτη φορά.

Είναι χαρακτηριστικό ότι πριν από μια βδομάδα είχαν κλαπεί από το νοσοκομείο Άγιος Σάββας πανάκριβα ιατρικά μηχανήματα και εργαλεία. Το μεσημέρι της Κυριακής διαπιστώθηκε ότι κι από το νοσοκομείο του Βόλου είχαν κλαπεί δύο γαστροσκόπια. Ενώ νέο κρούσμα σημειώθηκε στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Λάρισας και συγκεκριμένα, δύο κολονοσκόπια και δύο γαστροσκόπια κλάπηκαν το Σαββατοκύριακο.

Μέχρι στιγμής δεν έχει ανακοινωθεί τίποτα επίσημα ωστόσο αυτή την ώρα γίνεται καταμέτρηση για να εντοπιστεί ο ιατρικός εξοπλισμός που λείπει και να υπολογιστεί η αξία του η οποία σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις είναι πάνω από 100.000 ευρώ. Οι αστυνομικοί που ασχολούνται με την υπόθεση, καταλήγουν στο συμπέρασμα ότι οι δράστες είχαν καλή πληροφόρηση και για το σημείο όπου ήταν τα μηχανήματα αλλά και για τους τρόπους πρόσβασης στους χώρους.

Προηγούμενο άρθρο Επιμνημόσυνη δέηση και τρισάγιο στη μνήμη της γενοκτονίας των Ποντίων
Επόμενο άρθρο Συγχαρητήρια επιστολή κ. Χρήστου Σταϊκούρα, για την άνοδο της ''ΠΑΣ ΛΑΜΙΑ 1964'' στη Σούπερ Λίγκα