Ειδήσεις

Συνάντηση συνεργασίας Επιμελητηρίου Φθιώτιδας με την Φιλαιός


Την διοργάνωση, από κοινού, δράσεων εκπαίδευσης και ενημέρωσης όλων των εμπλεκόμενων στον ελαιοκομικό τομέα (ελαιοπαραγωγοί, ελαιοτριβείς, τυποποιητές, έμποροι κλπ) για την Περιφέρεια Στ. Ελλάδας, τη Φθιώτιδα & τη Λαμία, συζήτησαν το Επιμελητήριο Φθιώτιδας και η Λέσχη Φίλων Ελαιολάδου και Ελιάς ΦΙΛΑΙΟΣ.

Το πλαίσιο της συνεργασίας συζήτησε αντιπροσωπεία της ΦΙΛΑΙΟΣ – η οποία βρέθηκε στη Λαμία & στο Επιμελητήριο Φθιώτιδας – στην οποία συμμετείχαν οι κ.κ. Γιώργος Ζακυνθινός, Αντιπρόεδρος και Γιώργος Οικονόμου, Μέλος ΔΣ και Εκτελεστικός Διευθυντής, με τον Πρόεδρο του Επιμελητηρίου Αθανάσιο Κυρίτση, τον Α’ Αντιπρόεδρο Παναγιώτη Αρβανίτη και τον Ειδικό Συνεργάτη Χριστόφορο Παπαβασιλείου. Στην συνάντηση παρευρέθη και ο Αντιπεριφερειάρχης Αγροτικής Οικονομίας & Αλιευτικής Πολιτικής Στερεάς Ελλάδας κ. Κωνσταντίνος Αποστολόπουλος.

Οι παρευρισκόμενοι αναφέρθηκαν στην σημασία του ελαιοκομικού τομέα για όλο τον νομό,  έναν από τους μεγάλους ελαιοπαραγωγικούς νομούς της χώρας και την ανάγκη εκπαίδευσης, διαρκούς υποστήριξης των ασχολουμένων με το ελαιόλαδο και την επιτραπέζια ελιά, καθώς και στην εντατικοποίηση δράσεων προβολής –  προώθησης των τοπικών προϊόντων τους. Αξίζει να σημειωθεί ότι το εγχείρημα στηρίζεται και από το Δήμο Λαμιέων, όπως αντίστοιχα εκφράστηκε από τον αρμόδιο Αντιδήμαρχο κ. Κωνσταντίνο Αναστασίου.

Σε επόμενη συνάντηση θα οριστικοποιηθεί το περιεχόμενο των συνεργειών και μελετάται η υπογραφή Μνημονίου Συνεργασίας μεταξύ των φορέων.

Προηγούμενο άρθρο Περί προγραμματισμού κατασκευής εκσκαφής δικτύου φυσικού αερίου στην οδό Υψηλάντη Λαμίας
Επόμενο άρθρο Χρήστος Σταϊκούρας: Χορήγηση επιδόματος θέρμανσης χειμερινής περιόδου 2022/2023