Ειδήσεις

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Εδέσσης κ. Ιωήλ στην Λαμία


Λίγες ώρες πριν τον Πανηγυρικό Αρχιερατικό Εσπερινό της Εορτής του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου, την πόλη της Λαμίας και τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Φθιώτιδος κ. Συμεών επισκέφθηκε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Εδέσσης, Πέλλης και Αλμωπίας κ. Ιωήλ.

Ο κ. Ιωήλ επισκέφθηκε τον Σεβασμιώτατο κ. Συμεών στο γραφείο του, στις εγκαταστάσεις του Πνευματικού και Διοικητικού Κέντρου της Μητροπόλεως και μεταξύ άλλων του ευχήθηκε και με αφορμή την Πανήγυρη του Μητροπολιτικού Ναού, της Καθέδρας της Ιεράς Μητροπόλεως, ο οποίος τιμάται στον Ευαγγελισμό της Θεοτόκου, αλλά και για την προλαβούσα εορτή των Φθιωτών Αγίων.

Τον κ. Ιωήλ και την συνοδεία του υπεδέχθη εγκαρδίως ο ίδιος ο κ. Συμεών στο προαύλιο του Ιερού Ναού του Αγίου Εφραίμ, εκφράζοντας την αγάπη του και τον σεβασμό του προς το πρόσωπο του σεβαστού Ποιμενάρχου της Κεντρικής Μακεδονίας, καθώς και τις ευχαριστίες του για την αγιαστική και ευλογητική του επίσκεψη.

Για λίγη ώρα οι δύο Αρχιερείς είχαν την ευκαιρία πνευματικής και ωφέλιμης επικοινωνίας, ενώ τον κ. Ιωήλ ξενάγησε σε κάποιες από τις νέες εγκαταστάσεις των προσφάτως δημιουργηθέντων έργων της Μητροπόλεως ο κ. Συμεών.

Πριν την αναχώρησή του ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Εδέσσης κ. Ιωήλ παρεχώρησε την παρακάτω δήλωση στον Ραδιοφωνικό Σταθμό της Μητροπόλεως:

«Ήρθα για μία ακόμη φορά στο Πνευματικό Κέντρο της Μητροπόλεως με το νέο σας Μητροπολίτη, τον πατέρα Συμεών, ο οποίος είναι νέος και έχει και μία ευρύτητα και στο μυαλό του πνευματική και από πλευράς διοικητικής έχει κατορθώσει να συλλέξει πολλούς και καλούς συνεργάτες και έμεινα κατάπληκτος από την οργάνωση που έχει κάνει στο Πνευματικό Κέντρο με τη μουσική για τα παιδιά που έρχονται εδώ και φιλοξενούνται λίγες ώρες,  μακριά από το σπίτι τους,  για τη λειτουργική του αναγέννηση και προπαντός για την πρόθεσή του να εξυπηρετήσει τον άνθρωπο που είναι εικόνα του Θεού. Άλλωστε οι Πατέρες της Εκκλησίας λένε: “είδα τον αδελφόν μου, είδα Κύριον τον Θεόν μου”.  Νομίζω έτσι και αυτός κάνει, στο πρόσωπο κάθε ανθρώπου βλέπει τον ίδιο το Θεό και τον εξυπηρετεί όπως θα εξυπηρετούσε τον Δημιουργό μας.

Του εξέφρασα τα συγχαρητήριά μου για όλη αυτή την εργασία που έχει κάνει αλλά και στους συνεργάτες του και για να χρησιμοποιήσω και ένα ρήμα που χρησιμοποιώ, προϊονίζομαι  για αυτόν λαμπρή επιτυχία και εύχομαι ο Θεός να τον στηρίζει σε όλα του. Έχω ακούσει πολύ καλά σχόλια από μικρούς και από μεγάλους για την εγγύτητα που έχει με τον κόσμο, διότι δεν μένει απομονωμένος, όπως ένας μοναχός όποιος ενδιαφέρεται μόνο για τη σωτηρία του και τίποτα άλλο. Αυτός έχει αγάπη για όλο τον κόσμο και έλκει όλες τις ηλικίες, μικρούς και μεγάλους. Εύχομαι ο Θεός να του δίνει χρόνια πολλά για να καρποφορεί πλουσίως και εσείς εδώ στη Φθιώτιδα να τον χαίρεστε».

Προηγούμενο άρθρο Οι συμμετέχοντες πωλητές Λαϊκής Αγοράς της Παρασκευής 26/3
Επόμενο άρθρο Δράσεις του Δήμου Δομοκού στα πλαίσια του εορτασμού των 200 χρόνων από την Επανάσταση του 1821