Ειδήσεις

Ξεκίνησε το 1ο Θερινό Φεστιβάλ της Ι.Μ. Φθιώτιδος


Με μεγάλη συμμετοχή κόσμου, κάθε ηλικίας ξεκίνησε πριν από λίγο το 1ο Θερινό Φεστιβάλ της Ιεράς Μητροπόλεως Φθιώτιδος στο παραθαλάσσιο και δροσερό Κατασκηνωτικό Κέντρο «Η Αγία Αικατερίνη» στο Καινούργιο Λοκρίδος.

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Φθιώτιδος κ. Συμεών, υποδέχεται στην είσοδο του Κατασκηνωτικού Κέντρου όλους τους προερχομένους και τους καλωσορίζει, ενώ ο ίδιος προσωπικά επιδίδει τον έπαινο της τοπικής Εκκλησίας στους συμμετέχοντες σε όλα τα εκπαιδευτικά προγράμματα της Ιεράς Μητροπόλεως.

Το 1ο Θερινό Φεστιβάλ είναι γεμάτο μουσική, χρώματα, γεύσεις και αρώματα, ενώ πραγματοποιείται και ειδικό μουσικό αφιέρωμα στη μνήμη του μεγάλου συνθέτη Γιάννη Μαρκόπουλου, για την ζωή και το έργο του οποίου αναπτύσσονται διάφορες δράσεις σε όλους τους χώρους του Κατασκηνωτικού Κέντρου, ενώ οι καθηγητές και οι μαθητές του Ωδείου της Ιεράς Μητροπόλεως «Γερμανός ο Μελωδός» ερμηνεύουν τραγούδια του μεγάλου αυτού Έλληνα συνθέτη.

Αξίζει να σημειωθεί, ότι στο πλαίσιο του 1ουΘερινού Φεστιβάλ της Ιεράς Μητροπόλεως, συμμετέχουν ενεργά φορείς και σύλλογοι του τόπου, καθώς και καλλιτέχνες της Φθιώτιδος, εκθέτοντας διάφορα έργα τους.

Η επίσημη έναρξη του 1ου Θερινού Φεστιβάλ θα πραγματοποιηθεί σε λίγο από τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Φθιώτιδος κ. Συμεών, ενώ οι πόρτες του Κατασκηνωτικού Κέντρου θα είναι ανοιχτές μέχρι τα μεσάνυχτα για να υποδεχτούν όλους αυτούς που επιθυμούν να περάσουν όμορφα πλάι στην θάλασσα, σε ένα πανέμορφο και καταπράσινο τόπο, γευόμενοι ρουμελιώτικες γεύσεις, λίγο πριν την έναρξη της νηστείας του Δεκαπενταυγούστου.

Φωτογραφίες: Δημήτριος Ανάγνου

Προηγούμενο άρθρο Εξέλιξη στην αποκατάσταση υδροδότησης στον Άγιο Κωνσταντίνο
Επόμενο άρθρο 7 συλλήψεις για ναρκωτικά σε περιοχές της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας