Ειδήσεις

Εκδήλωση του Πνευματικού Κέντρου Ρουμελιωτών με τίτλο: «Με την ψυχή αναζητώντας των Ελλήνων τη χώρα»


Στο πλαίσιο των επετειακών εκδηλώσεων για τη συμπλήρωση 200 ετών από την κήρυξη της Ελληνικής Επανάστασης του 1821, ο Δήμος Λαμιέων σε συνδιοργάνωση με το Πνευματικό Κέντρο Ρουμελιωτών – Παράρτημα Φθιώτιδας, το Δημοτικό Ωδείο Λαμίας και το ΔΗΠΕΘΕ Ρούμελης, σας προσκαλούν στην εκδήλωση με θέμα «Με την ψυχή αναζητώντας των Ελλήνων τη χώρα», η οποία θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο, 9 Οκτωβρίου 2021 και ώρα 20:00, στο Δημοτικό Θέατρο Λαμίας.
Με αφορμή τη ρήση του Γκαίτε (Johann Wolfgang von Goethe) στο έργο του Ιφιγένεια εν Ταύροις «…με την ψυχή αναζητώντας των Ελλήνων τη χώρα», το Πνευματικό Κέντρο Ρουμελιωτών – Παράρτημα Φθιώτιδας ξεδιπλώνει σε μία άρτια οργανωμένη εκδήλωση την έννοια του Φιλελληνισμού από το 1821 έως σήμερα.
Το Πνευματικό Κέντρο Ρουμελιωτών άλλωστε, έχοντας ανέκαθεν ως απώτερο σκοπό την έρευνα, τη μελέτη και τη διαφύλαξη της ιστορίας μας και τη συνέχιση της εθνικής μας κληρονομιάς, επισφραγίζει επετειακά άλλη μία άκρως ενδιαφέρουσα εκδήλωση, διανθισμένη με κείμενα, τραγούδι, θέατρο και προβολές.
Για την είσοδο είναι απαραίτητη η επίδειξη πιστοποιητικού εμβολιασμού ή νόσησης COVID-19 και θα τηρηθούν όλα τα προβλεπόμενα υγειονομικά πρωτόκολλα.

Προηγούμενο άρθρο Στοχευμένο πρόγραμμα ελέγχων με αντικείμενο την αποφυγή διασποράς του κορωνοϊού, σύμφωνα με τις αλλαγές που τίθενται σε ισχύ από 9 έως 23 Οκτωβρίου 2021
Επόμενο άρθρο Εγκαίνια έκθεσης ζωγραφικής του Γιάννη Κουτροζή στη Δημοτική Πινακοθήκη Λαμίας «Αλέκος Κοντόπουλος»