Ειδήσεις

Εγκρίθηκε η οριστική μελέτη για την επέκταση και ανάπτυξη του λιμένα Στυλίδας


Η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας ανακοινώνει ότι εγκρίθηκε η οριστική μελέτη για την εκβάθυνση του λιμένα Στυλίδας, την επέκταση προβλήτα και των κρηπιδωμάτων. Η σύνταξη της μελέτης: «Εκβάθυνση Διαύλου Λιμενολεκάνης Λιμένα Στυλίδας-Επέκταση Προβλήτα και Κρηπιδωμάτων Λιμένα Στυλίδας», ανατέθηκε το 2008. Προέκυψαν, όμως, διαδοχικά προβλήματαμε αποτέλεσμα να καθυστερήσει επί χρόνια η περιβαλλοντική αδειοδότηση του έργου.

Με συντονισμένες προσπάθειες των τελευταίων ετών, εγκρίθηκαν οι περιβαλλοντικοί όροι λιμένα Στυλίδας, με την από 21-11-2021 Απόφαση  της Διεύθυνσης Περιβαλλοντικής Αδειοδότησης του Υπουργείου Περιβάλλοντος & Ενέργειας.Ακολούθησαν οι απαραίτητες διαδικασίες επικαιροποίησης των επιμέρους μελετών και τευχών και την Τρίτη 13 Σεπτεμβρίου 2022παρελήφθη η οριστική μελέτη του έργου με απόφαση της Οικονομικής Επιτροπής της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας.

 

Αντικείμενο του έργου είναι:

  • Η επέκταση εμπορικού προβλήτα.
  • Η δημιουργία ζώνης επαγγελματικής αλιείας (14.000τμ.), αποθηκευτικού χώρου εμπορικής χρήσης (21.000 τμ.) και ζώνης αναψυχής (32.000τμ.).
  • Η εκβάθυνση της λιμενολεκάνης και του διαύλου.

Ο  συνολικόςπροϋπολογισμός κατασκευήςτουέργου είναι19.600.000ευρώ.

 

«Με χαρά ανακοινώνουμε την ολοκλήρωση των μελετών για το νέο λιμάνι Στυλίδας. Καταφέραμε να ολοκληρώσουμε μια δαιδαλώδη γραφειοκρατική διαδικασία, που εκκρεμούσε από το 2008, για την περιβαλλοντική αδειοδότηση του έργου, το οποίο περιλαμβάνει τηνεκβάθυνση της λιμενολεκάνης, καθώςκαι τηνεπέκταση του προβλήτα και των κρηπιδωμάτων. Πρόκειται για κορυφαίο αναπτυξιακό έργο, που θα συμβάλλει καθοριστικά στην ανάπτυξη της ευρύτερης περιοχής, όσο και γενικότερα της χώρας, αφού το λιμάνι βρίσκεται σε κομβικό σημείο μεταξύ των μεγάλων οδικών και σιδηροδρομικών αξόνων.

 

»Οι τεράστιες αδειοδοτικές δυσκολίες απαίτησαν πολλά χρόνια, στα οποίαενδεχομένως στερηθήκαμε και πολλές ευκαιρίες χρηματοδότησης. Δουλέψαμε επίμονα και συντονισμένα για να ξεπεράσουμε το πρόβλημα και ευχαριστώ ιδιαιτέρως την πολιτική ηγεσία και τις υπηρεσίες του Υπουργείου Περιβάλλοντος, όσο και τις δικές μας Τεχνικές Υπηρεσίες, για τη θετική έκβαση της υπόθεσης. Πλέον, έχουμε στα χέρια μας εγκεκριμένη την οριστική μελέτη του έργου. Είναι το μεγάλο μας όπλο, ώστεσε συνεργασία με το Λιμενικό Ταμείο Φθιώτιδας, αλλά και όλους τους φορείς, Δήμο Στυλίδας, Βουλευτές, Κυβέρνηση,να δώσουμε τον αγώνα για την εξασφάλιση χρηματοδότησης», δήλωσε ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας Φάνης Σπανός.

 

Προηγούμενο άρθρο Αγιασμοί στους Δημοτικούς Παιδικούς Σταθμών Λοκρών
Επόμενο άρθρο Μικράς Ασίας Αύρα Μελωδική: Μεγάλη Συναυλία στο Κατασκηνωτικό Κέντρο της Ι.Μ. Φθιώτιδος