- LAMIA NEWS - https://www.lamianews.gr -

O βουλευτής Γεώργιος Κοτρωνιάς συναντήθηκε με τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης

O βουλευτής Γεώργιος Κοτρωνιάς συναντήθηκε στο γραφείο του με τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης  κ. Γ. Γεωργαντά, παρουσία εκπροσώπων της  Ένωσης Εκτροφέων Ελληνικής Βραχυκερατικής Φυλής Βοοειδών και  καλλιεργητές ακτινιδίων της περιοχής Καστρίου Φθιώτιδας .

Συζητήθηκαν αρχικά τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι κτηνοτρόφοι αυτοχθόνων βοειδών, τέθηκαν ζητήματα οικονομικής ενίσχυσης για αγορά ζωοτροφών, το νέο πρόγραμμα διατήρησης αυτόχθονων φυλών, η σήμανση των βοειδών καθώς και η νέα ΚΑΠ.

Οι κτηνοτρόφοι μας αποχώρησαν πλήρως ικανοποιημένοι από τις απαντήσεις του Υπουργού και τη διαχείριση των θεμάτων που συζητήθηκαν.

Δεύτερο θέμα συζήτησης ο αναδασμός στο Καστρί και τα προβλήματα που δημιουργεί η υλοποίησή του στους καλλιεργητές ακτινιδίου καθώς και οι απαιτούμενες παρεμβάσεις ώστε και ο αναδασμός να ολοκληρωθεί και να ικανοποιηθούν τα αιτήματα των καλλιεργητών.

Ο Υπουργός ανέθεσε στην νομική του σύμβουλο κ. Σταμπολίδου να διερευνήσει τις νομικές πτυχές που προκύπτουν από το αίτημα των καλλιεργητών και υποσχέθηκε, εφόσον πληρούνται οι νομικές προϋποθέσεις, να ικανοποιήσει το αίτημα, μετά και από συνεννόηση με τον Περιφερειάρχη κ. Σπανό.

 

Ο βουλευτής ευχαριστεί τον Υπουργό για την αμεσότητα των κινήσεων και των απαντήσεών του.

 

 

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ