Ειδήσεις

Εκπαιδευτικό πρόγραμμα «Μικρές ιστορίες τηλε-παίδευσης» από το Εργαστήρι Μουσικής Τεχνολογίας του ΔΩΛ


Το εργαστήρι μουσικής τεχνολογίας του Δημοτικού Ωδείου Λαμίας παρουσιάζει διαδικτυακά το καινοτόμο εκπαιδευτικό πρόγραμμα «Μικρές ιστορίες τηλε-παίδευσης».  Μέσα από 11 ψηφιακές αφηγήσεις γεμάτες ήχους και μουσική, 18 έφηβοι μαθητές του ωδείου αποτυπώνουν τις σκέψεις, τα συναισθήματα και τις εμπειρίες τους κατά τη διάρκεια της τηλεκπαίδευσης στην εποχή της πανδημίας του Covid19. Το πρόγραμμα αυτό αποτέλεσε ένα σύγχρονο μέσο έκφρασης και δημιουργικότητας για αυτούς, σε μια στείρα και δύσκολη περίοδο. Μέσω αυτού οι μαθητές ήρθαν σε επαφή με τη δημιουργική γραφή, με τον ηχητικό σχεδιασμό και με τη μουσική σύνθεση  και απέκτησαν πολλές τεχνολογικές και μουσικές γνώσεις και δεξιότητες.

Το συγκεκριμένο πρόγραμμα αποτελεί ουσιαστικά μια πρώτη επίσημη ένταξη του ηχητικού σχεδιασμού στο καλλιτεχνικό και εκπαιδευτικό  πρόγραμμα της ωδειακής εκπαίδευσης στη χώρα μας και μια νέα πρόταση για την απόκτηση δεξιοτήτων στην εκπαίδευση.  Τέλος, έχουμε πλέον στα χέρια μας σπουδαίο υλικό για την ιστορία της εκπαίδευσης, αλλά και σημαντικές πληροφορίες για την ψυχοσύνθεση των εφήβων τη συγκεκριμένη περίοδο.

Υπεύθυνη του εκπαιδευτικού προγράμματος είναι η καθηγήτρια του Δ.Ω.Λ. κα Μπότη Σταυρούλα.

Οι ψηφιακές ιστορίες είναι αναρτημένες στην ιστοσελίδα του μουσικού εργαστηρίου  του Δ.Ω.Λ.. : sounds2imagine.gr

Βίντεο περιγραφής  προγράμματος:

https://drive.google.com/file/d/1ch84cwhl4YKqDeSwV4ylVpZzJHOn6h3I/view?usp=sharing     (Μουσική επένδυση Βίντεο:  Εύη Τσανή, Μαθήτρια Δ.Ω.Λ.)

Βίντεο με εντυπώσεις μαθητών:

https://drive.google.com/file/d/1OvN089JsckuoJhUIV_ogMli9XVK_sSTM/view?usp=sharing

Αφίσα προγράμματος :

https://drive.google.com/file/d/1nLmTFBoJ8LZRqQcfpE0-qMN1mUQjk2Jd/view?usp=sharing

 

H Διευθύντρια του Δ.Ω.Λ.

Αθηνά Στεφοπούλου

Προηγούμενο άρθρο Πλήρης ανακαίνιση του Δημοτικού Ωδείου Λαμίας και επανεκκίνηση των προγραμμάτων σπουδών
Επόμενο άρθρο Χρήστος Σταϊκούρας: Επιπλέον 1 εκατομμύριο στους ΤΟΕΒ Φθιώτιδας