- LAMIA NEWS - https://www.lamianews.gr -

3ο Πανελλήνιο Αναθεωρητικό Συνέδριο της Ιατροδικαστικής Υπηρεσίας Λαμίας

Συνέντευξη τύπου για το 3ο Πανελλήνιο Αναθεωρητικό Συνέδριο της Ιατροδικαστικής Υπηρεσίας του κράτους που θα πραγματοποιηθεί στην πόλη μας από τις 21 έως τις 23 Οκτωβρίου, έδωσε σήμερα στο γραφείο του ο Δήμαρχος Λαμιέων Νίκος Σταυρογιάννης με την Προϊσταμένη της Υπηρεσίας κ. Αποστολία Ακριβούση. Στις δηλώσεις του ο  Δήμαρχος Λαμιέων, μεταξύ άλλων, τόνισε:

«Με μεγάλη χαρά και ικανοποίηση καλωσορίζω στο Δήμο μας το 3ο Πανελλήνιο ΑναθεωρητικόΣυνέδριο της Ιατροδικαστικής Υπηρεσίας Λαμίας, ενός σημαντικού γεγονότος που θέτει και πάλι την πόλη μας στο επίκεντρο των επιστημονικών συζητήσεων σε καίρια ζητήματα που αφορούν τον ιατροδικαστικό κλάδο.Ένα συνέδριο που έρχεται να προστεθεί στα προηγούμενα δύο που πραγματοποίησε ηΙατροδικαστική Υπηρεσία Λαμίας και η Προϊσταμένη της, η κ. ΑποστολίαΑκριβούση.

Με μεγάλο ενδιαφέρον αναμένουμε τα αποτελέσματα της επιστημονικής έρευνας της Προϊσταμένης της Ιατροδικαστικής Υπηρεσίας Λαμίας για τη Σφαγή του Διστόμου, μια έρευνα για ένα έγκλημα που συντάραξε όλη την ανθρωπότητα και θα παρουσιαστεί με ιατροδικαστική  προσέγγιση πρώτα στην πόλη μας και στη συνέχεια σε διεθνές επιστημονικό φόρουμ. Έρευνα που δύναται να ενισχύσει τη φαρέτρα των επιχειρημάτων της Ελλάδας στον αγώνα της διεκδίκησης των γερμανικών αποζημιώσεων που αφορούν στα θύματα του ολοκαυτώματος του μαρτυρικού Διστόμου.

Εύχομαι καλή επιτυχία στις εργασίες του Επιστημονικού Συνεδρίου και να επισημάνω κλείνοντας πως οι σύνεδροι θα έχουν την ευκαιρία να επισκεφθούν και να ξεναγηθούν τόσο στο Κέντρο Ιστορικής Ενημέρωσης όσο και στο Αστεροσκοπείο- Αστεροσχολείο της Υπάτης ενώ στο χώρο του Πολιτιστικού Κέντρου της οδού Λεωνίδου θα λειτουργεί τις ημέρες αυτές και έκθεση φωτογραφίας.»