Ειδήσεις

3οSterea Run από την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας


Ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας Φάνης Σπανός και ο Εντεταλμένος Περιφερειακός Σύμβουλος Αθλητισμού Ηλίας Καλτσάς παρουσίασαν σήμερα, Παρασκευή 17 Μαΐου 2024, στην έδρα της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας (Λ. Καλυβίων 2, 3ος όροφος – Λαμία), το 3οSTEREA RUN, παρουσία και -ενός εκ των ambassadors του θεσμού- του Πανελληνιονίκη Μάριου Αναγνώστου!

Το Sterea Run πληροί όλες τις απαραίτητες προϋποθέσεις που απαιτούνται για υψηλού επιπέδου αγώνες  (προκηρύξεις αγώνων, πιστοποιημένες διαδρομές, επαγγελματικές χρονομετρήσεις, Live Streaming, βαθμολογία των συμμετεχόντων κλπ.). Ενώνει τις 5 Περιφερειακές Ενότητες και δίνει τη δυνατότητα σε όλους να τρέξουν στους δρομικούς αγώνες, “ταξιδεύοντας” παράλληλα στα μνημεία και τα αξιοθέατα της Στερεάς Ελλάδας.

Η διοργάνωση τελεί υπό την αιγίδα και την στήριξη των Υπουργείων Τουρισμού και Παιδείας (Αθλητισμού) και γίνεται σε συνεργασία με την ΠΕΔ Στερεάς Ελλάδας, τους συμμετέχοντες ΔήμουςΧαλκιδέων, Ερέτριας, Καρπενησίου, Δελφών, Λεβαδέων, Θηβαίων και Λαμιέων, τους συλλόγους δρομέων των ανωτέρω Δήμων και τον ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ Ανατολικής Στερεάς και Εύβοιας.

Εκτός από τον Μάριο Αναγνώστου, ambassadors – πρεσβευτές του μεγάλου αθλητικού δρώμενου της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας είναι και οι σπουδαίοι Πρωταθλητές μας Αναστασία Μαρινάκου, Γιώργος Διαλεχτός, Ματίνα Νούλα και Ελευθερία Μοναστηριώτη.  Παρουσιαστές των αγώνων θα είναι και φέτος η Δήμητρα Φραντζή και ο Κώστας Μαρτάκης!

Φέτος, το 3ο Sterea Run περιλαμβάνει τους ακόλουθους δρομικούς αγώνες:

  • Ληλάντιος Ημιμαραθώνιος (21.1χλμ. Ερέτρια – Χαλκίδα,10 χλμ., 5χλμ., 1.5 χλμ. παιδικό) στις 2 Ιουνίου.

 

  • Karpenisi Night Run (10χλμ., 5χλμ., 1.5 χλμ.) στις 10 Αυγούστου.

 

  • Ο Δρόμος του Επαμεινώνδα – Θήβα  (21,5 χλμ.,10 χλμ.,5χλμ.,1,5χλμ. παιδικό) στις 22 Σεπτεμβρίου.

 

  • Τροφώνιος Ημιμαραθώνιος – Λιβαδειά (10χλμ., 5χλμ., 1.5 χλμ.) στις 29 Σεπτεμβρίου.

 

  • LamiaRunFestival (10χλμ., 5χλμ., 1.5χλμ.) στις 6 Οκτωβρίου.

 

  • Amfissa Night Run – Ηνίοχος Δρόμος (21,5 χλμ., 5χλμ., 1.5 χλμ.) στις 12-13 Οκτωβρίου.

Με την ολοκλήρωση της παρουσίασης, ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας Φάνης Σπανόςδήλωσε:«Είμαστε στην αφετηρία του 3ουSterea Run. Το μεγάλο αθλητικό δρώμενο της ΠεριφέρειαςΣτερεάς Ελλάδας είναι θεσμός και κάθε χρόνο γίνεται καλύτερο χάρη στη στήριξη των Πρωταθλητών μας και όλων όσοι το αγκαλιάζουν ως δρομείς ή θεατές. Εργαζόμαστε για να είναι ακόμη καλύτεροι οι δρομικοί αγώνες και -κυρίως- για να είναι ακόμη πιο ισχυρά και ηχηρά τα μηνύματα που εκπέμπει το Sterea Run. Σας περιμένουμε για να τρέξουμε όλοι μαζί!»

Ο Εντεταλμένος Περιφερειακός Σύμβουλος Αθλητισμού Ηλίας Καλτσάςτόνισε:«ΤοStereaRunενώνειόλη την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας μέσα από τις αγωνιστικές διαδρομές του και δίνει τη δυνατότητα σε επαγγελματίες αθλητές και ερασιτέχνες να τρέξουν σε ποιοτικούς αγώνες. Ευχαριστώ τον Ηλία Μπουρμά για την παρακαταθήκη και σας καλώ όλους να συμμετέχετε και να απολαύσετε τη διοργάνωση».

 «Είναι τιμή μου να εκπροσωπώ την πόλη μου και όλη την Στερεά Ελλάδα ως ambassador του θεσμού», δήλωσε ο Πανελληνιονίκης Μάριος Αναγνώστου και πρόσθεσε: «Έχει γίνει εξαιρετική δουλειά από τον Περιφερειάρχη Φάνη Σπανό, τον Ηλία Μπουρμά και τον Ηλία Καλτσά και καλώ όλους να αγκαλιάσουν το Sterea Run. Να συμμετέχουν, να το στηρίξουν και να το χαρούν».

Προηγούμενο άρθρο Συνάντηση Δημάρχου Λοκρών με εκπροσώπους της ΠΕΨΥκΚΑ
Επόμενο άρθρο Φιλανθρωπικό Ποδοσφαιρικό Τουρνουά