16ος Ορεινός Μαραθώνιος Οίτης «Ηρακλής» στις 24 και 25 Σεπτεμβρίου


Tags |

Ο Δήμος Λαμιέων, η Περιφερειακή Ένωση Δήμων Στερεάς Ελλάδας και ο Σύλλογος Δρομέων Φθιώτιδας «Τραχίνα», συνδιοργανώνουν τον 16ο Ορεινό Μαραθώνιο Οίτης «Ηρακλής», στις 24 και 25 Σεπτεμβρίου, στις πανέμορφες ορεινές διαδρομές και μονοπάτια της ευρύτερης περιοχής.

Πρόκειται για έναν από τους μακροβιότερους μαραθωνίους βουνού της χώρας μας, στην «καρδιά» της Οίτης, σε μια ορεινή δρομική δράση στη μαγευτική φύση, σε μέρη μοναδικής ομορφιάς, σπάνιας βιοποικιλότητας και ιστορικής σημασίας. Κοινό σημείο εκκίνησης και τερματισμού ορίζεται η πλατεία της Υπάτης ενώ ο μαραθώνιος έχει συνολική διαδρομή 43 χιλιομέτρων.

Στις πλαγιές του βουνού της Οίτης, των λουλουδιών και του Ηρακλή, εκτός του μαραθωνίου διεξάγονται για 11η συνεχόμενη χρονιά και οι μικρότερες διαδρομές: ο ημιμαραθώνιος «Ελλέβορος» (Helleborus Half Marathon) 16,2 χιλιομέτρων καθώς και ένας αγώνας για αρχάριους με την ονομασία «Μονοπάτι Φαρμακίδων» (Farmakides Trail) 6,9 χιλιομέτρων. Επίσης για τα παιδιά των τάξεων του δημοτικού διεξάγεται αγώνας 1.000 μέτρων με την ονομασία «Λαγοπόδαρος» την παραμονή των αγώνων.

Η διεξαγωγή του 16ου Ορεινού Μαραθωνίου Οίτης «Ηρακλής» έχει συγκεντρώσει το ενδιαφέρον δεκάδων αθλητών – δρομέων από όλη την Ελλάδα, σε μια διοργάνωση φτιαγμένη «από αθλητές… για αθλητές».