- LAMIA NEWS - https://www.lamianews.gr -

130 παραβάσεις για περιορισμό μετακίνησης και μη χρήση μάσκας σε μια μόνο ημέρα στη Στερεά Ελλάδα

Εντατικοί έλεγχοι πραγματοποιούνται σε όλη τη χώρα από τις Υπηρεσίες της Ελληνικής Αστυνομίας για την εφαρμογή των μέτρων αποφυγής και περιορισμού της διάδοσης του κορωνοϊού.

Χθες, Πέμπτη 26 Νοεμβρίου πραγματοποιήθηκαν σε όλη την επικράτεια (48.402) έλεγχοι, από τους οποίους οι (422) στο Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών «Ελευθέριος Βενιζέλος».

Βεβαιώθηκαν συνολικά (1.720) παραβάσεις και συνελήφθησαν (2) άτομα, ως ακολούθως:

Από την έναρξη εφαρμογής του μέτρου (7 Νοεμβρίου) έχουν βεβαιωθεί συνολικά (23.439) ομοειδείς παραβάσεις.

Από την έναρξη εφαρμογής των νέων μέτρων (7 Νοεμβρίου), έχουν βεβαιωθεί συνολικά (11.715) ομοειδείς παραβάσεις και επιβλήθηκαν (10.996) διοικητικά πρόστιμα των (300) ευρώ και (719) των (150) ευρώ.

Στις παραπάνω περιπτώσεις επιβλήθηκαν τα ακόλουθα διοικητικά πρόστιμα:

στην Αττική από 3.000 ευρώ πρόστιμο σε κατάστημα με μπιλιάρδα και σε προσωρινά υπεύθυνο σνακ μπαρ για παραβίαση σχετικών διατάξεων και

στην Κρήτη 5.000 ευρώ πρόστιμο σε χρωματοπωλείο για παραβίαση αναστολής λειτουργίας και 3.000 ευρώ σε καφενείο για παραβίαση σχετικών διατάξεων.

Στις υπόλοιπες περιπτώσεις τα πρόστιμα αφορούσαν σε παραβάσεις της σχετικής νομοθεσίας (άσκοπη μετακίνηση, μη χρήση μάσκας κ.λπ.)

Από την έναρξη εφαρμογής των νέων μέτρων (7 Νοεμβρίου) έχουν βεβαιωθεί συνολικά (146) ομοειδείς παραβάσεις και έχουν συλληφθεί (210) άτομα.

Οι έλεγχοι συνεχίζονται με αμείωτη ένταση για την προστασία της δημόσιας υγείας.