Ειδήσεις

12ο OPEN Rapid πρωτάθλημα σκακιού


Με εξήντα συμμετοχές από όλη την Ελλάδα, ολοκληρώθηκε σε δύο ομίλους, το  12ο OPEN Rapid πρωτάθλημα σκακιού που συνδιοργάνωσαν, η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας και ο Σκακιστικός Όμιλος Λαμίας, στο ξενοδοχείο Country Club Hotel & Resorts,  στο Μικρό Χωριό της Ευρυτανίας, από τις 1 έως τις 4 Σεπτέμβρη 2022.   Πολλές οι συμμετοχές από όλη την Ελλάδα, μεταξύ των οποίων διεθνείς μαιτρ όπως ο κ. ΙΜ Παναγιώτης Φρεντζάς, η WIM κ. Εύα Κόντου τέσσερις φορές πρωταθλήτρια Ελλάδας,  η WFM κ. Γεωργία Γράψα, καθώς και πλήθος άλλων αθλητών.

Οι αγώνες διεξήχθησαν  σε δύο ομίλους,  με Ελβετικό σύστημα κληρώσεων 7 γύρων, με χρόνο σκέψης 30 min για την ολοκλήρωση της παρτίδας και επιπλέον 25 sec για κάθε κίνηση και με διεθνή αξιολόγηση Rapid αγώνων. Οι αγώνες στις 4 «πρώτες» σκακιέρες μεταδίδονταν σε πραγματικό χρόνο ( live )  στο διαδίκτυο.

Σημαντικό χαρακτηριστικό των διοργανώσεων των σκακιστικών αγώνων στην Φθιώτιδα και Ευρυτανία από τους τοπικούς ομίλους, η εντελώς αδάπανη συμμετοχή όλων των αθλητών και αθλητριών χωρίς «παράβολα» χωρίς «χρηματικά έπαθλα» αλλά με μοναδικό έπαθλο την χαρά του «ευ αγωνίζεσθαι», ώστε να νικήσει ο καλύτερος!

 

Νικητής των αγώνων, πρωταθλητής του «12th OPEN CHESS TOURNAMENT»  

ο θρύλος του σκακιού, διεθνής μαιτρ κ. Παναγιώτης Φρεντζάς από την Σαντορίνη.

 

Τα αποτελέσματα των τριών πρώτων αθλητών των αγώνων

Α΄  Όμιλος

Rank SNo.   Name Rtg FED Pts Res.
1 1 IM FRENDZAS PANAYOTIS 2340 GRE 6 0
2 5   TSEKOURAS VASILIOS 1951 GRE 0
3 11   NACI IGLI 1666 GRE 0

 

Β΄   Όμιλος

Rank SNo. Name FED Pts Res.
1 13 LIATSIS NIKOLAOS GRE 0
2 10 LEMONIS ALEXANDROS GRE 4 0
3 8 KOUKOUNAS KONSTANTINOS GRE 0

 

 

Αναλυτικά τα αποτελέσματα στην δ/νση: http://chess-results.com/tnr671696.aspx?lan=1

Συγχαρητήρια σε όλους τους αθλητές και τις αθλήτριες που συμμετείχαν, στους διαιτητές των αγώνων κ. Κώστα Φλώρο και κ. Μαρία Αποστόλου για την εθελοντική τους προσφορά και την άριστη από κάθε άποψη διαιτησία.

Τα επόμενα σκακιστικά ραντεβού μας είναι με το «ΚΥΠΕΛΛΟ ΦΘΙΩΤΙΔΑΣ – ΕΥΡΥΤΑΝΙΑΣ 2022» στην Λαμία, από 30 Οκτώβρη έως 6 Νοέμβρη 2022 και το ΟΠΕΝ ατομικό πρωτάθλημα, που θα διεξαχθεί στην Λαμία στις 5, 6, 7 και 8 Γενάρη 2023.

Αναλυτικά οι προκηρύξεις θα δημοσιευθούν στην δ/νση:  solamias.blogspot.com

 

Γραμματεία Σ.Ο. Λαμίας

 

Προηγούμενο άρθρο Πρόσκληση συμμετοχής σε δωρεάν rapid tests στο Δήμο Λοκρών
Επόμενο άρθρο Τοποθέτηση του Υπουργού Οικονομικών Χρήστου Σταϊκούρα για την εξειδίκευση των οικονομικών μέτρων