- LAMIA NEWS - https://www.lamianews.gr -

Χρηματοδότηση 3.000.000€ για αποκαταστάσεις και έργα προστασίας του οικισμού Αχερούνες Σκύρου

Ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας Φάνης Σπανός υπέγραψε την απόφαση ένταξης του έργου: «ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΖΗΜΙΩΝ ΤΩΝ ΥΠΟΔΟΜΩΝ ΣΤΙΣ ΑΧΕΡΟΥΝΕΣ ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΠΕΥΚΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΘΕΟΜΗΝΙΑ 9/7/2022 ΚΑΙ ΑΝΤΙΠΛΗΜΜΥΡΙΚΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΟΥ ΟΙΚΙΣΜΟΥ ΑΧΕΡΟΥΝΕΣ» στο «ΕΙΔΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΦΥΣΙΚΩΝ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΩΝ Α) ΥΠΟΔΟΜΩΝ ΟΤΑ 2021-2025» και στον Άξονα Προτεραιότητας «Πρόληψη & διαχείριση κινδύνων».

Στο πλαίσιο του έργου θα πραγματοποιηθούν παρεμβάσεις για:

Στην υπόλοιπη περιοχή θα γίνει αποκατάσταση της επενδυμένης τριγωνικής τάφρου στον δρόμο προς τον Πεύκο με σκυρόδεμα και ασφαλτόστρωση των κατεστραμμένων τμημάτων του δρόμου προς Διαπόρι, Σκυριανό άλογο και Μέγκλου.

Η επιλέξιμη δημόσια δαπάνη ανέρχεται σε 3.000.000 ευρώ και καλύπτει πλήρως τον αρχικό προϋπολογισμό του έργου.

 

Μετά την υπογραφή της απόφασης ένταξης, ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας Φάνης Σπανός τόνισε: «Αντλούμε χρηματοδότηση ύψους 3 εκατ. ευρώ, από το Ειδικό Πρόγραμμα Φυσικών Καταστροφών για να θωρακίσουμε τον οικισμό Αχερούνες της Σκύρου, από νέα πλημμυρικά φαινόμενα. Μετά την υπογραφή της απόφασης ένταξης, ο Δήμος Σκύρου αναλαμβάνει την υλοποίηση ενός πλήρως μελετημένου έργου, που προβλέπει διαπλατύνσεις και έργα προστασίας στις όχθες, όπως και την αποκατάσταση των δρόμων και του παραλιακού τμήματος της περιοχής».