Υποτροφίες από την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας


Tags |

Την χορήγηση δύο υποτροφιών για το εκπαιδευτικό πρόγραμμα της Σχολής Ευρωπαϊκού Δικαίου και Διακυβέρνησης αποφάσισε η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας, στο πλαίσιο της προγραμματικής συμφωνίας που υπεγράφη από τον Περιφερειάρχη Κώστα Μπακογιάννη και τον Διευθυντή του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Δημοσίου Δικαίου (EPLO) καθηγητή Σπυρίδωνα Φλογαΐτη.

Πρόκειται για τη χορήγηση υποτροφιών σε δύο συμμετέχοντες, που θα αξιολογηθούν και θα επιλεγούν από τον EPLO, και το κόστος τους θα καλυφθεί πλήρως από την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας. Σκοπός του προγράμματος είναι η επιμόρφωση στα γνωστικά πεδία του Ευρωπαϊκού Δικαίου και της Ευρωπαϊκής Διακυβέρνησης  καθώς και η εξοικείωση με έννοιες και εργαλεία της δημόσιας πολιτικής και των διεθνών σχέσεων σε εθνικό και περιφερειακό επίπεδο.

Για τις υποτροφίες και το πρόγραμμα, μίλησε ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας Κώστας Μπακογιάννης:

«Η Τοπική Αυτοδιοίκηση βρίσκεται μπροστά σε μία τεράστια πρόκληση. Να αντιμετωπίσει τα προβλήματα στην καθημερινότητα των πολιτών αλλά παράλληλα να δημιουργεί και συνθήκες διεξόδου και ανάπτυξης μέσα στην κρίση. Αυτός είναι ο λόγος που δίνει στους νέους της ευκαιρίες για κατάρτιση και απόκτηση πολύτιμων γνώσεων.  Σε αυτό προσβλέπουμε και γι αυτό συνεργαζόμαστε και με τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Δημοσίου Δικαίου. Γιατί η ανάπτυξη ξεκινά από τη γνώση» τόνισε ο κ. Μπακογιάννης.

Για περισσότερες πληροφορίες:

www.elgs.eu

 

Την αίτηση μπορείτε να τη βρείτε εδώ:

online Application Form in English