- LAMIA NEWS - https://www.lamianews.gr -

Υπεγράφησαν οι συμβάσεις κατασκευής της Παράκαμψης Χαλκίδας και του οδικού τμήματος Γραβιά – Βάργιανη

Ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας Φάνης Σπανός υποδέχθηκε την Δευτέρα 27 Μαρτίου 2023 στην «καρδιά της Ελλάδας» τον Πρωθυπουργό της χώρας Κυριάκο Μητσοτάκη και μαζί επέβλεψαν την πορεία κομβικών έργων, που γίνονται με το σχεδιασμό, αλλά και με δαπάνες – ή και υλοποίηση – της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας, όπως:

Ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας Φάνης Σπανός απευθυνόμενος στον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, αναφέρθηκε:

  1. Στηναξιοποίηση όλων των χρηματοδοτικών εργαλείων και σε έργα που υλοποιήθηκαν ή ολοκληρώνονται με τη στήριξη της Κυβέρνησης. Ενδεικτικά και ανά πρόγραμμα αναφέρθηκαν τα ακόλουθα:

«Βιώσαμε έντονη ταμειακή πίεση, που σε μεγάλο βαθμό αποκαταστάθηκε, ύστερα και από την τελευταία μας συνάντηση με τον Πρωθυπουργό», τόνισε ο Περιφερειάρχης και πρόσθεσε: «Είναι η ατμομηχανή του αναπτυξιακού προγραμματισμού μας και πρέπει να στηρίζεται αναλόγως».

 

  1. Επικέντρωσε στα ακόλουθα σημεία ανά τομέα:

 

  1. Αναφέρθηκε στα σημαντικά έργα υποδομών που ήδη ξεκινούν να υλοποιούνται και σε όσα πρέπει να χρηματοδοτηθούν και να ξεκινήσουν.

 

Ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας Φάνης Σπανός αναφέρθηκε τέλος στην ανέγερση Διοικητηρίου της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας στην πόλη της Λαμίας. Έργο με τεράστια πρακτική και συμβολική αξία, για το οποίο η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας:

«Ζητούμε ειδικά την αρωγή του Πρωθυπουργού, για τη χρηματοδότηση του μεγάλου αυτού αναπτυξιακού έργου», τόνισε ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας Φάνης Σπανός και ανακοίνωσε ότι σε συνεργασία πάντα με το κυβερνητικό επιτελείο: «Ολοκληρώνουμε φάκελο για άμεση υποβολή στην κυβερνητική επιτροπή για τα έργα στρατηγικής σημασίας, από κοινού με την αναβίωση του «Δημόκριτου», της ιστορικής τεχνικής σχολής της Χαλκίδας, σε μια περίοδο που αποτελεί μεγάλο στοίχημα η σύγχρονη τεχνική εκπαίδευση».

 

Ολοκληρώνοντας την παρέμβασή του, ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας Φάνης Σπανός κάλεσε τον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη και όλο το κυβερνητικό επιτελείο «να συνεχίσουμε να κυνηγάμε μαζί -όπως τόνισε- τις ευκαιρίες, τις ανάγκες, τις προκλήσεις και τα προβλήματα της κοινωνίας μας, με όλες μας τις δυνάμεις. Με άμεσες λύσεις, αλλά και με στρατηγικές παρεμβάσεις. Για τις προκλήσεις του σήμερα, αλλά και για το μέλλον. Να συνεχίσουμε να δουλεύουμε για μια νέα, πιο ευτυχισμένη γενιά Στερεοελλαδιτών