- LAMIA NEWS - https://www.lamianews.gr -

Το ΤΕΕ Ανατολικής Στερεάς στο Μετρό Θεσσαλονίκης

Ομάδα μηχανικών – μελών του ΤΕΕ Ανατολικής Στερεάς, επισκέφτηκε την Παρασκευή 8 Δεκεμβρίου εργοτάξια του υπό κατασκευή Μετρό Θεσσαλονίκης.

Κατά τη διάρκεια της επίσκεψης, τα μέλη του ΤΕΕ ΤΑΣ, μαζί με μέλη του ΤΕΕ Κεντρικής Μακεδονίας, ξεναγήθηκαν από στελέχη της Αττικό Μετρό Α.Ε. και της αναδόχου εταιρείας  στα κυριότερα σημεία όπου οι εργασίες βρίσκονται σε εξέλιξη και αντάλλαξαν απόψεις για τα προβλήματα και τις δυσκολίες κατά τη φάση κατασκευής του έργου, καθώς και τις ευρύτερες προοπτικές του χώρου.

Ο Πρόεδρος του ΤΕΕ Ανατολικής Στερεάς κ. Θανάσης Λυκόπουλος  τόνισε:

“Στην επίσκεψή μας στα εργοτάξια του Μετρό Θεσσαλονίκης, είχαμε την ευκαιρία να ενημερωθούμε αλλά και να καταθέσουμε τις σκέψεις μας για ένα σημαντικό έργο τόσο μεγάλης κλίμακας. Φάνηκε, για άλλη μια φορά, ότι οι μηχανικοί του τόπου μας έχουν την επιβεβλημένη επιστημονική επάρκεια, αλλά και την απαραίτητη τεχνογνωσία, ώστε να ανταποκριθούν σε κάθε δυσκολία που μπορεί να προκύψει κατά τη φάση μελέτης ή κατασκευής ενός έργου. Ως ΤΕΕ ΤΑΣ, θα συνεχίσουμε να καταβάλλουμε κάθε δυνατή προσπάθεια για την καλύτερη ενημέρωση και κατάρτιση των μελών μας γιατί θεωρούμε αυτή την παράμετρο ιδιαίτερα κρίσιμη, ιδίως σε αυτή τη δύσκολη συγκυρία για τον τομέα των έργων στη χώρα μας. Περιμένουμε, όμως, και από την πολιτεία να διαμορφώσει επιτέλους το πλαίσιο που έχουν ανάγκη οι μηχανικοί για να προσφέρουν στην κοινωνία και να αναδεικνύουν τον καλύτερο εαυτό τους.”

 

Ο Πρόεδρος της Δ.Ε. του ΤΕΕ/ΤΑΣ

Λυκόπουλος Αθανάσιος