- LAMIA NEWS - https://www.lamianews.gr -

Σύσκεψη του Συντονιστικού Οργάνου για τα Αγριογούρουνα στην Π.Ε. Φθιώτιδας

Συνεδρίασε το Σάββατο 29 Μαϊου 2021 το Συντονιστικό Όργανο στο Γραφείο Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε. Φθιώτιδας κ. Αθανάσιου Καρακάντζα, με θέμα τον έλεγχο του υπερπληθυσμού του αγριόχοιρου, παρουσία του Υφυπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Γιάννη Οικονόμου, στελεχών του ΥπΑΑΤ, των δασικών υπηρεσιών, του κυνηγετικού συλλόγου Λαμίας και υπηρεσιακών στελεχών της Περιφέρειας Στερεάς.

Παρουσιάστηκε το νέο νομοθετικό πλαίσιο του Υπουργείου και αποφασίστηκε ένα στοχευμένο σχέδιο δράσης ώστε να ελεγχθεί ο υπερπληθυσμός των αγριόχοιρων, προκειμένου να μην υφίσταται κίνδυνος απώλειας εισοδήματος για τους αγρότες, αλλά και να μην ελλοχεύει κίνδυνος ατυχήματος για κανέναν πολίτη.

Με την ολοκλήρωση της συνάντησης ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Φθιώτιδας, κ. Αθανάσιος Καρακάντζας δήλωσε: «Με γνώμονα την βιοποικιλότητα αλλά και την προστασία της δημόσιας ζωής, αποφασίστηκαν στοχευμένες δράσεις ανά περιοχή κατόπιν συγκεκριμένης μελέτης προκειμένου ο αγριόχοιρος να διατηρηθεί στην φυσική του ισορροπία.

Συγκροτούνται άμεσα συνεργεία θήρευσης με μέριμνα των κατά τόπους δασαρχείων και την συνεργασία των εκάστοτε κυνηγετικών συλλόγων, μέσα από τα οποία επιτρέπεται το κυνήγι του αγριόχοιρου καθ’ όλη την διάρκεια του έτους και σε όλες τις περιοχές. Είμαστε αισιόδοξοι ότι τα αποτελέσματα θα φανούν άμεσα, ενώ η Διεύθυνση Κτηνιατρικής της Π.Ε. Φθιώτιδας έχει αναλάβει την παθητική επιτήρηση με στόχο την πρόληψη και τον έλεγχο της διάδοσης της αφρικανικής πανώλης σε χοίρους και αγριόχοιρους».