- LAMIA NEWS - https://www.lamianews.gr -

Σωματείο Εργαζομένων Γενικού Νοσοκομείου Λαμίας & Κέντρων Υγείας: Κάλεσμα σε στάση εργασίας την Τρίτη 21/9

Μετά από απόφαση του Δ.Σ του Σωματείου (απόφαση Δ.Σ 16/09/2021) την Τρίτη 21/09/2021 προκηρύσσουμε 5ωρη (ωρα: 10:00-15:00) Στάση Εργασίας και καλούμε τους συναδέλφους καθώς και ΟΛΟΥΣ τους πολίτες να συμμετάσχουν στην συγκέντρωση διαμαρτυρίας ώρα: 11:00 στην Κεντρική Πύλη του Γ.Ν. Λαμίας

ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ:

Οι ελλείψεις μόνιμου και εξειδικευμένου προσωπικού όλων των ειδικοτήτων (60-65% κάλυψη οργανικών θέσεων στο Γ.Ν. Λαμίας-παραιτήσεις υπάρχοντος ιατρικού προσωπικού-επερχόμενο κύμα μαζικών αιτήσεων συνταξιοδότησης), η καθυστέρηση των διαδικασιών για να ανανεωθεί, μέσω νέων προσλήψεων, το ανθρώπινο δυναμικό, η κόπωση και η αύξηση των προβλημάτων υγείας του υπάρχοντος προσωπικού, η ύπαρξη των χιλιάδων οφειλόμενων ρεπό και αδειών παλαιοτέρων ετών, η άσκηση από τους εργαζόμενους αλλότριων και πολλαπλών καθηκόντων, οι μετακινήσεις και τα «εντέλλεσθε» προσωπικού για να καλυφθούν τα κενά (πχ σε κλινικές covid-19, σε εμβολιαστικά κέντρα) και οι προσλήψεις μέσω συμβάσεων προγραμμάτων Ο.Α.Ε.Δ. και επικουρικού  προσωπικού (όλων των κλάδων) για κάλυψη, επί της ουσίας, πάγιων αναγκών, έχουν δημιουργήσει ένα ασφυκτικό κλίμα με όλα τα αρνητικά επακόλουθα για την παροχή ποιοτικών υπηρεσιών φροντίδας υγείας για τους πολίτες.

Η μετατροπή της πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας, σε «πεδίον δόξης λαμπρόν» για «ασκήσεις επί χάρτου» και τα διαχρονικά προβλήματα έλλειψης προσωπικού (τα Κέντρα Υγείας του Ν. Φθιώτιδος λειτουργούν με το 50% του, προβλεπόμενου από το οργανόγραμμα, προσωπικού) και υλικοτεχνικής υποδομής, ουσιαστικά αποδυναμώνουν τον ρόλο για τον οποίο η Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας οφείλει να παίζει (υγειονομική πρόληψη και αποσυμφόρηση των Δευτεροβάθμιων Δομών).

Η υλοποίηση του σχεδίου, από την πλευρά του Υπουργείου Υγείας, για την Σύμπραξη Δημοσίου με Ιδιωτικό Τομέα (Σ.Δ.Ι.Τ) και οι υπουργικές αποφάσεις για την πρόσληψη εργαζομένων με συμβάσεις μικρής, χρονικά,  διάρκειας, την καθιέρωση εργαζόμενων που αμείβονται με δελτίο παροχής υπηρεσιών και την παρουσία εργολαβικών εταιρειών που παρέχουν υποστηρικτικές υπηρεσίες (πχ καθαριότητα, σίτιση, τεχνική υποστήριξη, φύλαξη) και απασχολούν εργαζόμενους σε συνθήκες εργασιακού μεσαίωνα, ουσιαστικά οδηγούν σε ιδιωτικοποίηση του Εθνικού Συστήματος Υγείας.

Ο κορωνοιός  ανέδειξε, με τον πλέον εμφατικό τρόπο, τα διαχρονικά προβλήματα σε όλες τις υγειονομικές δομές. Στην αρχή της πανδημίας είχαμε τονίσει ότι θα δεν θα εκμεταλλευτούμε την υγειονομική κρίση και τα οδυνηρά αποτελέσματά της για να προκαλέσουμε εντυπώσεις. Επειδή όμως ο covid-19 ήλθε για να μείνει και το σύστημα Υγείας στηρίζεται κυρίως στους εργαζόμενούς του, δεν θα αφήσουμε κανέναν, με πρόσχημα, κάθε φορά, τον κορωνοιό, να υποδαυλίζει την πανθομολογούμενη προσφορά μας και το δημόσιο χαρακτήρα του Ε.Σ.Υ.

Τελικά με τις ΥΠΟΣΧΕΣΕΙΣ, τις ΕΚΤΙΜΗΣΕΙΣ, τις ΑΙΟΛΕΣ ΠΡΟΒΛΕΨΕΙΣ, την ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΗ ΛΟΓΙΣΤΙΚΗ, τις ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΕΣ ΕΞΑΓΓΕΛΙΕΣ και την ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΚΗ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ δεν κερδίζεται το στοίχημα για την Υγεία.

ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ ΝΑ ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ:

ΠΟΙΟΤΙΚΕΣ ΠΑΡΟΧΕΣ ΦΡΟΝΤΙΔΑΣ ΥΓΕΙΑΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ

ΙΣΧΥΡΗ ΔΗΜΟΣΙΑ ΥΓΕΙΑ

 

Το Δ.Σ