- LAMIA NEWS - https://www.lamianews.gr -

Συνδικάτο Οικοδόμων Φθιώτιδας: Δίνουμε δυναμικά το παρών στη συγκέντρωση των σινδικάτων

Με αφορμή την επίσκεψη του Πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα και

το Συνέδριο για την παραγωγική ανασυγκρότηση

ΔΙΝΟΥΜΕ ΔΥΝΑΜΙΚΑ ΤΟ ΠΑΡΩΝ ΣΤΗ

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΠΟΥ ΟΡΓΑΝΩΝΟΥΝ ΤΑ ΣΥΝΔΙΚΑΤΑ την Πέμπτη 27 Ιουλίου στις 18:00 στην Πλατεία Ελευθερίας

Παραγωγική ανασυγκρότηση και  ανάπτυξη για τα κέρδη των καπιταλιστών

Απληρωσιά – Απολύσεις και σακατεμένοι εργάτες

Οι οικοδόμοι και οι εργαζόμενοι στον κλάδο των κατασκευών γνωρίζουν πολύ καλά τι σημαίνει σήμερα παραγωγική ανασυγκρότηση και ανάπτυξη που ευαγγελίζεται η κυβέρνηση και οι καπιταλιστές. Μισθοί πείνας, ανεργία και φτώχεια, συντάξεις πείνας, εξαντλητικά ωράρια- εντατικοποίηση της εργασίας και δουλειά ήλιο με ήλιο, ανυπαρξία μέτρων υγιεινής και ασφάλειας, εκβιασμοί και τρομοκρατία ενάντια σε όποιος σηκώνουν κεφάλι και συγκρούονται με την εργοδοσία. Αυτή είναι η ανάπτυξη τους!

Οι οικοδόμοι και οι εργαζόμενοι στον κλάδο τον κατασκευών δεν περιμένουν τίποτα ούτε από την ανάπτυξη ούτε από την κρίση. Και τα 2 είναι χαρακτηριστικά του σημερινού σάπιου συστήματος που και στην μια φάση αλλά και στην άλλη μόνιμα οι εργαζόμενοι και οι οικογένειες τους είναι χαμένοι σε αντίθεση με την μεγαλοεργοδοσία και τους μεγαλοκατασκευαστές που απολαμβάνουν πλούτη και χλιδή από τον ιδρώτα και το αίμα των εργαζομένων.

Οι οικοδόμοι έχουμε πληρώσει την  ανάπτυξη τους με βάρη φόρο αίματος και αμέτρητα βάρη στις πλάτες μας, με σακατεμένους και νεκρούς εργάτες στα εργοτάξια και τα γιαπιά. Εμείς και οι οικογένειες μας δεν αντέχουμε άλλο από την κόλαση και την εργασιακή ζούγκλα που έχουν διαμορφώσει για εμάς και τα παιδιά μας. Καθήκον σήμερα είναι να σφίξουμε την γροθιά μας, να συντονιστούμε με όλους τους εργαζόμενους και τα υπόλοιπα λαϊκά στρώματα που στενάζουν στην μέγγενη που τους στραγγαλίζετε. Έχουμε και την δύναμη και το δίκιο με το μέρος μας και θα παλέψουμε με όλα τα μέσα για να ξημερώσουν καλύτερες ημέρες για εμάς και της οικογένειες μας.

Διεκδικούμε: 

 

Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ