Συνάντηση Γ. Κοτρωνιά με Υπουργό Πολιτισμού για εκκρεμότητες σε θέματα πολιτιστικής κληρονομιάς


Tags |

O βουλευτής Γεώργιος Κοτρωνιάς συναντήθηκε χθες στο γραφείο της με την Υπουργό Πολιτισμού κ. Λ. Μενδώνη.    Η Υπουργός ενημέρωσε το βουλευτή καταρχήν για την πρόοδο του έργου της ανάπλασης της περιοχής των Θερμοπυλών και του εκσυγχρονισμού του Κέντρου Ιστορικής Ενημέρωση Θερμοπυλών, το οποίο έχει αναλάβει το Υπουργείο Πολιτισμού.

Ακολούθως, παρουσία του επικεφαλής του έργου της αναστήλωσης της Αρχοντικής, συντηρητού έργων και τοιχογραφιών κ. Ματαράγκα, ο οποίος χθες βρισκόταν στην εκκλησία στο πλαίσιο της ολοκλήρωσης της μελέτης που έκανε το Υπουργείο Πολιτισμού, η Υπουργός ανακοίνωσε ότι, το αργότερο μέσα σε ένα μήνα θα έχει εγκριθεί η μελέτη από το Κεντρικό Αρχαιολογικό Συμβούλιο (ΚΑΣ) ώστε να χρηματοδοτηθεί στη συνέχεια τα έργα συντήρησης των τοιχογραφιών, επισκευής της οροφής και  επισκευής του τέμπλου της εκκλησίας .

Στη συνέχεια η Υπουργός έδωσε προφορικές εντολές για την παραχώρηση του χώρου του κυλικείου του Κάστρου της Λαμίας στον Δήμο Λαμιέων (παραχώρησή που εκκρεμεί εδώ και ένα χρόνο ) και τέλος έγινε συζήτηση για την εκκρεμότητα που υπάρχει για την συνέχιση και ολοκλήρωση των κατασκευών του υπαίθριου Θέατρου, εντός του χώρου των τειχών του Κάστρου, έργο το οποίο είχε ξεκινήσει με τον βουλευτή ως Δήμαρχο Λαμιέων και την Υπουργό ως Γεν. Γραμματέα του Υπουργείου Πολιτισμού. Δόθηκε έμφαση στις διαδικασίες που πρέπει να ακολουθηθούν για να ξεμπλοκαριστεί και να ολοκληρωθεί.