- LAMIA NEWS - https://www.lamianews.gr -

Συμπαραστεκόμαστε και συμμετέχουμε στο Συλλαλητήριο των αγροτών

Ο αγώνας των βιοπαλαιστών αγροτών είναι δίκαιος, έχει διεκδικήσεις που είναι απαραίτητες για την επιβίωση τους.

Ο αγώνας που δίνουνε στα μπλόκα δεν αφορά μόνο τους αγρότες και τους κτηνοτρόφους, η ακρίβεια μας πλήττει όλους, η πανάκριβη ενέργεια μας πλήττει όλους, η υποβάθμιση της ζωής στην ύπαιθρο  μας αφορά όλους.

Καλούμε τους εργαζόμενους και το λαό της περιοχής στο παμφθιωτικόσυλλαλητήριο των αγροτών.

Να δείξουμε την αλληλεγγύη μας στους σύμμαχους αγρότες. Είναι ανάγκη ευρύτερα οι λαϊκές δυνάμεις που πλήττονται από την  επίθεση των κυβερνήσεων σε ένα κοινό μέτωπο να επιβάλουμε την ανατροπή των αντιλαϊκών επιλογών της κυβέρνησης και των επιχειρηματικών ομίλων.

Απαιτούμε άμεσα αναπλήρωση του χαμένου εισοδήματος για όσα προϊόντα πουλήθηκαν κάτω του κόστους ή υπήρχαν δυσκολίες στη διάθεσή τους, μείωση του κόστους παραγωγής και κατώτατες εγγυημένες τιμές, που θα ανταποκρίνονται στο κόστος παραγωγής, διασφαλίζοντας παράλληλα εισόδημα επιβίωσης και προσιτές τιμές των προϊόντων στη λαϊκή κατανάλωση.

Διεκδικούν ακόμα προστασία από τις φυσικές καταστροφές, με υλοποίηση όλων των απαραίτητων έργων υποδομής και αλλαγή του κανονισμού του ΕΛΓΑ, για να ασφαλίζει και να αποζημιώνει την παραγωγή και το κεφάλαιο στο 100%, άμεσα και δίκαια.

Ο αγώνας των αγροτών μας αφορά όλους όσους πληττόμαστε από την ακρίβεια, την ακριβή ενέργεια την υποβάθμιση της ζωής της εργατικής τάξης και του λαού συνολικότερα.

Όλοι στο Παμθφιωτικό Συλλαλητήριο των αγροτών το Σάββατο 4 Φλεβάρη 11πμ την Πλατεία Ελευθερίας.