- LAMIA NEWS - https://www.lamianews.gr -

Στοχευμένες αστυνομικές δράσεις για την αντιμετώπιση της εγκληματικότητας

Στοχευμένες αστυνομικές δράσεις πραγματοποιήθηκαν το τελευταίο διήμερο (23 έως 24 Μαΐου 2023) στο πλαίσιο υλοποίησης του Στρατηγικού Σχεδιασμού του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας για την αποτροπή και αντιμετώπιση της εγκληματικότητας, σε διάφορες περιοχές της νότιας Ελλάδας και ιδιαίτερα σε περιοχές όπου παρατηρούνται αυξημένα περιστατικά παραβατικότητας.

Στο πλαίσιο αυτό δραστηριοποιήθηκαν κλιμάκια με τη συμμετοχή αστυνομικών από διάφορες Υπηρεσίες εμφανούς και αφανούς αστυνόμευσης, λαμβάνοντας υπόψη τα τοπικά επιχειρησιακά σχέδια και δίνοντας ιδιαίτερη έμφαση σε περιοχές που παρατηρούνται αυξημένα περιστατικά παραβατικότητας.

Κατά τη διάρκεια των ανωτέρω δράσεων ελέγχθηκαν 3.123 οχήματα και 5.102 άτομα ενώ πραγματοποιήθηκαν:

 

Ειδικότερα οι αστυνομικές επιχειρήσεις στη Στερεά Ελλάδα και συγκεκριμένα σε Χαλκίδα, Ψαχνά, Αλιβέρι και Ιστιαία Ευβοίας εστιάστηκαν στη διενέργεια ελέγχων σε επιχειρήσεις εμπορίας παλαιών σιδήρων και μετάλλων (scrap) και διάλυσης μεταχειρισμένων οχημάτων.

 Πιο αναλυτικά κατά τη διάρκεια των ελέγχων που πραγματοποιήθηκαν σε οχτώ (8) επιχειρήσεις:

 

Παράλληλα, σε Βραχάτι και Εξαμίλια Κορινθίας:

 

σε Πέραμα, Καλύβια, Λαγονήσι, Ραφήνα και Πικέρμι Αττικής:

 

Επιπρόσθετα, το ίδιο χρονικό διάστημα, συνεχίστηκαν οι ειδικές επιχειρησιακές δράσεις σε περιοχές της Δυτικής Αττικής, οι οποίες επικεντρώθηκαν σε Αγία Βαρβάρα, Μενίδι, Ζεφύρι, Φυλή και Περιστέρι σύμφωνα με τον υφιστάμενο στρατηγικό σχεδιασμό και την εφαρμογή των κατά τόπους σχεδίων αστυνόμευσης της Διεύθυνσης Αστυνομίας Δυτικής Αττικής, με τη συνδρομή υπηρεσιών των Διευθύνσεων Ασφάλειας, Άμεσης Δράσης και Τροχαίας Αττικής.

 

Συγκεκριμένα, πραγματοποιήθηκαν:

 

 

Οι στοχευμένες αστυνομικές δράσεις, που έχουν ως στόχο την πρόληψη και καταστολή της εγκληματικότητας και τη βελτίωση του επιπέδου ασφάλειας των πολιτών, θα συνεχιστούν.