- LAMIA NEWS - https://www.lamianews.gr -

Στις εργασίες της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου ο Μητροπολίτης Φθιώτιδος

Ολοκληρώθηκαν την Πέμπτη 3 Νοεμβρίου, οι εργασίες της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου για τον μήνα Νοέμβριο , οι οποίες είχαν ξεκινήσει την Τρίτη 1 Νοεμβρίου και  στις οποίες μετέχει ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας κ. Νικόλαος ως αντιπρόεδρος της Ιεράς Συνόδου.

Στην πρώτη συνεδρία,  την Τρίτη 1 Νοεμβρίου,  η ΔΙΣ ενέκρινε το αναλυτικό πρόγραμμα Ημερίδος της Ειδικής Συνοδικής Επιτροπής Γάμου, Οικογενείας, Προστασίας Παιδιού και Δημογραφικού Προβλήματος, η οποία θα πραγματοποιηθεί στο Αμφιθέατρο του Πνευματικού – Διοικητικού Κέντρου της Ιεράς Μητροπόλεως μας την 14η Νοεμβρίου ε.έ. με θέμα: «Προβληματισμοί για το Γάμο και την Οικογένεια στην ελληνική κοινωνία».

synodos-1

Στην συνεδρία της Τετάρτης 2 Νοεμβρίου,  ο Μακαριώτατος Πρόεδρος και τα Μέλη της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου υποδέχθηκαν την Αντιπροσωπεία της Ημιαυτονόμου Εκκλησίας της Κρήτης, την οποία αποτελούσαν ο Σεβασμιώτατος Αρχιεπίσκοπος Κρήτης κ. Ειρηναίος και οι Σεβασμιώτατοι Μητροπολίτες Γορτύνης και Αρκαδίας κ. Μακάριος και Πέτρας και Χερρονήσου κ. Γεράσιμος.

Στην κοινή σύσκεψη συνεξετάσθηκαν ζητήματα κοινού ενδιαφέροντος και προβληματισμού στους τομείς: 1) Σχέσεων Εκκλησίας – Κράτους, 2) Στελέχωσης της Εκκλησίας, 3) Διαχείρισης των οικονομικών της Εκκλησίας, 4) Φιλανθρωπίας και κοινωνικών δομών, και 5) Του μαθήματος των Θρησκευτικών.

synodos-2

Τέλος την Πέμπτη 3 Νοεμβρίου,  τελευταία μέρα των εργασιών της ΔΙΣ αποφασίστηκε έκτακτη σύγκληση της Ιεραρχίας της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος την 23η και 24η Νοεμβρίου ε.έ.

Κατά τη διάρκεια των εργασιών της ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Σερρών και Νιγρίτης κ. Θεολόγος θα αναγνώσει την Εισήγησή του με θέμα: «Ενημέρωσις περί των διεξαχθεισών εργασιών της Αγίας και Μεγάλης Συνόδου της Ορθοδόξου Εκκλησίας» και θα ακολουθήσει συζήτηση επ’ αυτής.

Πηγή: imfth.gr