- LAMIA NEWS - https://www.lamianews.gr -

Ο βουλευτής Γεώργιος Κοτρωνιάς συνάντησε τον Υπουργό Υγείας

Ο βουλευτής Γεώργιος Κοτρωνιάς,  με τον Πρόεδρο του Ιατρικού Συλλόγου Φθιώτιδας κ. Χρήστο Γεωργίου επισκέφθηκαν χθες το απόγευμα στο γραφείο του τον Υπουργό Υγείας κ. Αθ. Πλεύρη.

Ο βουλευτής ευχαριστεί αρχικά τον Πρόεδρο κ. Γεωργίου για το ουσιαστικό και έμπρακτο ενδιαφέρον του για τον ιατρικό κόσμο και το Γεν. Νοσοκομείο Λαμίας και στη συνέχεια τον Υπουργό κ. Πλεύρη διότι αφιέρωσε πάρα πολύ χρόνο και έγινε δυνατή  μία διεξοδική συζήτηση και ενημέρωση για όλα τα θέματα που απασχολούν τους νοσοκομειακούς γιατρούς, τους ιδιώτες γιατρούς και το Γεν. Νοσοκομείο Λαμίας.

Σε ό,τι αφορά τους ιδιώτες γιατρούς που εντάσσονται στο σύστημα του Προσωπικού Γιατρού ο Υπουργός έδωσε απαντήσεις και εξήγησε την πολιτική του Υπουργείου, δεσμεύτηκε δε, να κάνει μία καμπάνια ενημέρωσης στους ιδιώτες γιατρούς ώστε να λυθούν οι παρεξηγήσεις που δημιουργήθηκαν από την ερμηνεία του νέου νόμου.

Σε ό,τι αφορά το Γεν. Νοσοκομείο Λαμίας ο βουλευτής του εξέθεσε τα προβλήματα έλλειψης ιατρικού δυναμικού, με τις αποχωρήσεις των εξήντα (60) γιατρών και την απροθυμία νέων να καλύψουν τις θέσεις που προκηρύσσονται και του επεσήμανε ότι οι πολίτες έχουν χάσει την εμπιστοσύνη στο νοσοκομείο Λαμίας και ότι ουσιαστικά πρόκειται για ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΥΠΟ ΚΑΤΑΡΡΕΥΣΗ.

Επτά (7) κλινικές δεν λειτουργούν ή υπολειτουργούν, το Τμήμα Επειγόντων λειτουργεί υποστελεχωμένο, με απρόβλεπτες και επικίνδυνες συνέπειες για τους προσερχόμενους ασθενείς.  Αλλά και οι εξήντα (60) αποχωρήσεις γιατρών από το νοσοκομείο και πέντε (5) ειδικευόμενων ιατρών δείχνει ότι το κλίμα μεταξύ των εργαζομένων και διοίκησης δεν είναι το καλύτερο που υπάρχει.

Τέλος, του επεσήμανε ότι η συνεχιζόμενη υποβάθμιση του Γεν. Νοσοκομείου Λαμίας θα έχει απρόβλεπτες επιπτώσεις για την κοινωνία αλλά και  την Κυβέρνηση  και του ενεχείρησε όλες τις καταγγελίες που είχαν περιέλθει σε γνώση του .

Ζήτησε, αφού ο Υπουργός ενημερωθεί διεξοδικά σε συνεργασία με όλο το πολιτικό δυναμικό της Φθιώτιδας, να λάβει άμεσα και δραστικά μέτρα για την ανάταξη της λειτουργίας του πρώτου νοσοκομείου της Στερεάς Ελλάδας.

Σε ό,τι αφορά τις προσλήψεις ιατρικού προσωπικού ο Υπουργός ενημέρωσε ότι μέσα στον Αύγουστο προχωράει η προκήρυξη για την πρόσληψη επτά (7) γιατρών και μέσα στο φθινόπωρο θα προχωρήσει και δεύτερη προκήρυξη για πρόσληψη και άλλου απαραίτητου ιατρικού προσωπικού.