- LAMIA NEWS - https://www.lamianews.gr -

Πρεμιέρα για την παράσταση «Ο Ζητιάνος»

Συνέντευξη τύπου για τη θεατρική παράσταση «ο Ζητιάνος», που ανεβάζει το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Ρούμελης στην Κεντρική του Σκηνή, έδωσαν σήμερα στο Δημοτικό Θέατρο Λαμίας η Αντιδήμαρχος Πολιτισμού Βίβιαν Αργύρη με συντελεστές της παράστασης. Στη συνέντευξη παρέστησαν ακόμα ο Εντεταλμένος Δημοτικός Σύμβουλος, μέλος του Δ.Σ του ΔΗΠΕΘΕ Ρούμελης, Αλέξανδρος Διαμαντάρας, οι ηθοποιοί και άλλοι συντελεστές της παράστασης.

«Ο Ζητιάνος», είναι το πιο αντιπροσωπευτικό έργο του Ανδρέα Καρκαβίτσα, ένα διήγημα με πολλά ηθογραφικά στοιχεία, που αποτελεί ένα από τα πιο προωθημένα νεοελληνικά έργα στην κατεύθυνση του νατουραλισμού, στο οποίο ο συγγραφέας, μεταφέροντας προσωπικά του βιώματα,  σκιαγραφεί με αριστοτεχνικό τρόπο τη ζωή των κατοίκων του Θεσσαλικού κάμπου την εποχή της προσάρτησής του στο Ελληνικό κράτος.

Συντελεστές:

Διασκευή: Κική Κουβαρά

Σκηνοθεσία: Ρουμπίνη Μοσχοχωρίτη

Σκηνογραφία-Κοστούμια: Δήμητρα Λιάκουρα

Πρωτότυπη μουσική: Κώστας Νικολόπουλος

Χορογραφίες-επιμέλεια κίνηση: Άννα Απέργη

Σχεδιασμός φωτισμών: Παναγιώτης Λαμπής

Χειριστής φωτισμών: Αλέξης Τριανταφύλλου

Κατασκευή σκηνικού-μάσκες: Περικλής Πραβήτας

Βοηθός Σκηνοθέτη: Ελένη Δενδρινού

Κλαρίνο-Ντουντουκ: Γιώργος Δούσος

 

Παίζουν οι ηθοποιοί: Λεωνίδας Κακούρης, Κατερίνα Μπιλάλη, Μαρία Καρακίτσου, Λευτέρης Παπακώστας, Γιώτα Τσιότσκα.

 

Παραστάσεις: Σάββατο 25, Κυριακή 26 Μαρτίου και 1,2 & 8,9  Απριλίου 2017 στο Δημοτικό Θέατρο Λαμίας στις 21:00.

Τιμές εισιτηρίων: Γενική είσοδος 10€, για μαθητές-φοιτητές-ανέργους-πολύτεκνους 5€ και για συλλόγους κατόπιν συνεννοήσεως.

 

Εισιτήρια προπωλούνται στα γραφεία του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Ρούμελης, Υψηλάντη 17. Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνήσουν στο τηλέφωνο 22310 33325.