Ξεκινά το έργο ανάπλασης και αντιπλημμυρικής προστασίας του Πάρκου Λαού και της Δημοτικής Αγοράς Στυλίδας


Tags |

Η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας εξασφάλισε χρηματοδότηση ύψους 150.000€, δημοπράτησε και ήδη συμβασιοποίησε το έργο: «Αντιπλημμυρική προστασία – Αναβάθμιση Πάρκου Λαού και Δημοτικής Αγοράς Στυλίδας».

Αντικείμενο του έργου είναι:

  • Η κατασκευή γηπέδου αντισφαίρισης στο χώρο του Πάρκου Λαού.
  • Η επισκευή – αντικατάσταση της περίφραξης στο Πάρκο Λαού. Επίσης, θα τοποθετηθούν νέες πόρτες συρόμενες και ανοιγόμενες, καθώς και νέα συρόμενη πόρτα κεντρικής εισόδου με μοτέρ και δύο χειριστήρια.
  • Η κατασκευή δικτύου απορροής των όμβριων υδάτων στο χώρο της Λαϊκής Αγοράς. Οι εργασίες που θα πραγματοποιηθούν περιλαμβάνουν εκσκαφές, τοποθέτηση και εγκιβωτισμό σωλήνων, τοποθέτηση φρεατίων αποστράγγισης και αποκατάσταση των ασφαλτικών στρώσεων.
  • Στο κτίριο της Δημοτικής αγοράς θα επισκευαστεί το δώμα του κτιρίου. Λόγω της διαρροής των νερών στους χώρους κάτω από το δώμα και της εμφάνισης υγρασίας, θα γίνουν επεμβάσεις αποκατάστασης ζημιών και στο εσωτερικό του κτιρίου, καθώς και χρωματισμοί. Θα τοποθετηθούν πλακίδια σε τοίχους και δάπεδο, ενώ θα τοποθετηθούν νέα ρολά ασφαλείας σε καταστήματα όπου δεν υπάρχουν. Επίσης, στις δυο εισόδους θα τοποθετηθούν βιομηχανικά ρολά με μηχανισμό και νέα ηλεκτρονική εγκατάσταση ισχυρών ρευμάτων.

Μετά την υπογραφή της σχετικής προγραμματικής σύμβασης, ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας Φάνης Σπανός δήλωσε: «Ανταποκριθήκαμε στο αίτημα του Δήμου Στυλίδας και εντάξαμε το έργο της αντιπλημμυρικής προστασίας και της αναβάθμισης του Πάρκου Λαού και της Δημοτικής Αγοράς Στυλίδας στο Τεχνικό Πρόγραμμα της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας.

»Εξασφαλίσαμε το αναγκαίο κονδύλι ύψους 150.000€ και με γοργά βήματα προχωρήσαμε αρχικώς στην υπογραφή Προγραμματικής Σύμβασης, έπειτα στη δημοπράτηση και τώρα στην υπογραφή της σύμβασης κατασκευής του έργου.

»Συμπράττουμε με τον Δήμο Στυλίδας και υλοποιούμε έργα με στόχο την αντιπλημμυρική προστασία των υποδομών, αλλά και την ανάπλαση του χώρου. Έργα, που αλλάζουν μορφή στην πόλη της Στυλίδας».

Ακολούθως, ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Φθιώτιδας Θανάσης Καρακάντζας δήλωσε: «Με ενωμένες τις δυνάμεις μας, δημιουργούμε σύγχρονους χώρους αναψυχής. Ταυτόχρονα μέσα από εργασίες συντήρησης στο κτίριο της Δημοτικής Αγοράς, αναβαθμίζουμε σημαντικά το Πάρκο του Λαού και συνολικά το κέντρο της πόλης της Στυλίδας. Συνεργαζόμαστε και συμπράττουμε για το καλό του τόπου μας, βελτιώνοντας την ποιότητα ζωής και την καθημερινότητα των συμπολιτών μας».