- LAMIA NEWS - https://www.lamianews.gr -

Με μεγάλη συμμετοχή το «Let’s do it Greece 206» στο Δήμο Λαμιέων

Με πολύ μεγάλη συμμετοχή εθελοντών ολοκληρώθηκαν το περασμένο Σαββατοκύριακο στο Δήμο Λαμιέων οι δεκάδες δράσεις καθαρισμού που πραγματοποιήθηκαν στο πλαίσιο του ”Let’sDoItGreece 2015”.

Στις εθελοντικές δράσεις καθαρισμού που συντόνισε ο Δήμος Λαμιέων και το Κέντρο Ευρωπαϊκής Πληροφόρησης Λαμίας EuropeDirect συμμετείχαν εθελοντικές οργανώσεις, σύλλογοι, επαγγελματικοί φορείς, ενεργοί πολίτες, μέλη της εκπαιδευτικής κοινότητας καθώς και Δημοτικές και Τοπικές Κοινότητες του Δήμου μας.

DIMOS

Σε δηλώσεις που έκανε προς τα Μέσα Ενημέρωσης ο Δήμαρχος Λαμιέων τόνισε:

«Ο Δήμος Λαμιέων, μετά την επιτυχή περσινή διοργάνωση του Let’sdoitGreece, συντονίστηκε και φέτος με αυτήν την πρωτοβουλία, που είναι η μεγαλύτερη και πιο ταχέως αναπτυσσόμενη εθελοντική καμπάνια προστασίας, καθαρισμού και καλλωπισμού του περιβάλλοντος σε παγκόσμια κλίμακα.

Ομολογουμένως η συμμετοχή φέτος είναι πραγματικά συγκλονιστική. Θέλω να ευχαριστήσω και να συγχαρώ τους εκατοντάδες εθελοντές που συμμετείχαν και θα δώσουν και αύριο το παρών στις δεκάδες δράσεις εθελοντικού καθαρισμού που κορυφώνονται αυτό το Σαββατοκύριακο στο πλαίσιο του ”Let’sDoItGreece 2016”.

Εθελοντικές δράσεις καθαρισμού που συντονίζει ο Δήμος Λαμιέων και το Κέντρο Ευρωπαϊκής Πληροφόρησης Λαμίας EuropeDirect και συμμετείχουν εθελοντικές οργανώσεις, σύλλογοι, επαγγελματικοί φορείς, ενεργοί πολίτες, μέλη της εκπαιδευτικής κοινότητας καθώς και Δημοτικές και Τοπικές Κοινότητες σε όλη την έκταση του Δήμου μας.

Ευελπιστούμε πως παρόμοιες πρωτοβουλίες θα συνεχιστούν και θα βρουν και άλλους μιμητές ώστε όλοι μαζί να συμβάλλουμε στην διατήρηση της καθαριότητας της πόλης και στην προστασία του φυσικού περιβάλλοντος του τόπου μας.

Ο Δήμος Λαμιέων αναγνωρίζοντας την κοινωνική σημασία της εθελοντικής προσφοράς και δράσης, επιθυμεί να ενθαρρύνει και να συντονίζει δράσεις και πρωτοβουλίες που ενισχύουν τον εθελοντισμό που αναπτύσσεται τόσο σε συλλογικό όσο και σε ατομικό επίπεδο.»

Αναλυτικά υλοποιήθηκαν οι παρακάτω δράσεις:

 

Από το Γραφείο Τύπου