- LAMIA NEWS - https://www.lamianews.gr -

Λειτουργικό και Ποιμαντικό Πρόγραμμα Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Φθιώτιδος κ. Συμεών από 22 Μαΐου έως 28 Μαΐου

Δευτέρα 22 Μαΐου 2023 09:30 π.μ.: Ευχετήριος επικοινωνία με τους νεοεκλεγέντες Βουλευτές των Περιφερειακών Ενοτήτων Φθιώτιδος και Βοιωτίας. 12:30 μ.μ.: Συνεδρίαση ευρείας ομάδος εργασίας σχετικά με θέματα κοινωνικής ευποιίας στο πλαίσιο Συνοδικής αποστολής. 19:00 μ.μ.: Εισήγηση σε επιμορφωτικό πρόγραμμα του Ιδρύματος Ποιμαντικής Επιμορφώσεως της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών, με θέμα «Το ποιμαντικό έργο του κληρικού σήμερα. Προκλήσεις, προβλήματα, υποχρεώσεις.».

Τρίτη 23 Μαΐου 2023

09:30 π.μ.: Ζ΄ Ημερίδα Ενημέρωσης των υπευθύνων των Γραφείων Τύπου των Ιερών Μητροπόλεων της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδος στο Αμφιθέατρο του Πνευματικού και Διοικητικού Κέντρου της Ιεράς Μητροπόλεως Φθιώτιδος (Μ. Αλεξάνδρου και Αγράφων 22, Ν. Άμπλιανη, Λαμία).

21:30 μ.μ.: Ιερά Αρχιερατική Αγρυπνία  επί τη εορτή της Αποδόσεως του Πάσχα στον Ιερό Ναό Αγίας Παρασκευής Ν. Άμπλιανης.

(ραδιοφωνική – διαδικτυακή μετάδοση)

Τετάρτη 24 Μαΐου 2023

09:00 π.μ.: Επίσκεψη στην Ιερά Μονή Κοιμήσεως της Θεοτόκου Οσίου Αγάθωνος.

19:00μ.μ.: Αναγόρευση του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Φθιώτιδος κ. Συμεών ως Επιτίμου Μέλους από τον Φιλολογικό Σύλλογο Παρνασσός.

Πέμπτη 25 Μαΐου 2023

07:00 π.μ.:  π.μ. Όρθροςκαι Αρχιερατική Θεία Λειτουργία στον Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου Νέου Μοναστηρίου.(ραδιοφωνική – διαδικτυακή μετάδοση)

Μετά το πέρας των Ιερών Ακολουθίων θα πραγματοποιηθεί στον προαύλιο χώρο του Ιερού Ναού το παραδοσιακό έθιμο «Κουρμπάνι» από τον Επιμορφωτικό Σύλλογο Νέου Μοναστηρίου και τον Δήμο Δομοκού.

20:00 μ.μ.: Ποιμαντική επίσκεψη στα Καμένα Βούρλα.

Παρασκευή 26 Μαΐου 2023

09:30 π.μ.: Συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου του Φιλανθρωπικού Ιδρύματος «Σταμάτη & Ελένης Βαφειαδάκη».

21:30 μ.μ.: Ιερά Αρχιερατική Αγρυπνία  υπέρ των διαγωνιζομένων μαθητών στις Πανελλήνιες Εξετάσεις στον Ιερό Ναό Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης Μαλεσίνας.

(ραδιοφωνική – διαδικτυακή μετάδοση)

Σάββατο 27 Μαΐου 2023

09:30 π.μ.: Αρχιερατικό Μνημόσυνο για τα κεκοιμημένα μέλη του Εξωραϊστικού και Εκπολιτιστικού Συλλόγου Γυναικών Λαμίας και για τους ευεργέτες και δωρητές της Χριστιανικής Εστίας Λαμίας στον Ιερό Ναό Αγίου Ευαγγελιστού Ιωάννου του Θεολόγου στο Ορφανοτροφείο Θηλέων Λαμίας.

10:30 π.μ.:Επιμνημόσυνη Δέηση για την επέτειο της Μάχης της Ταράτσας στον Ιερό Ναό Αγίας Παρασκευής Ταράτσας.

11:30 π.μ.: Τελικοί αγώνες του εκκλησιαστικού Πρωταθλήματος Ποδοσφαίρου «Ο Όσιος Βησσαρίων ο Αγαθωνίτης» στο Κατασκηνωτικό Κέντρο της Ιεράς Μητροπόλεως Φθιώτιδος «Η Αγία Αικατερίνη» στο Καινούργιο Λοκρίδος.

19:00 μ.μ.: Αγιασμός εγκαινίων της νέας έδρας του «SOSKIDSHELLASORG»Λαμίας και παρουσίαση του αθλητικού και διαδραστικούπολυχώρου «ALLAROUNDFUN –  Sports&SocialPark».

20:30 μ.μ.: Συναυλία με τίτλο «Τραγούδια από τον Ελληνικό Κινηματογράφο» στο πλαίσιο του Φεστιβάλ με τίτλο «Μουσική Άνοιξη στην πόλη» που διοργανώνουν ο Δήμος Λαμιέων και το Δημοτικό Ωδείο Λαμίας στο Δημοτικό Θέατρο Λαμίας.

Κυριακή 28 Μαΐου 2023

07:00 π.μ.: Όρθρος και Αρχιερατική Θεία Λειτουργία στον Ιερό Ναό Αγίου Αθανασίου Τριλόφου (Κούρνοβο) Μακρακώμης.

(τηλεοπτική – ραδιοφωνική – διαδικτυακή μετάδοση)

10:30 π.μ.: Επιμνημόσυνη Δέηση στον τόπο μαρτυρίου και ταφής των 50 Ελλήνων αιχμαλώτων των Ιταλικών Στρατευμάτων, οι οποίοι απανθρακώθηκαν εντός της γαλαρίας του Κούρνοβου στις 2 Ιουνίου 1943.

12:30 μ.μ.:Επιμνημόσυνη δέηση και συμμετοχή στις σχετικές επετειακές εκδηλώσεις στην «Καλύβα Στεφανή» στην Σπερχειάδα.

17:00 μ.μ.:  Μυστήριο του Αγίου Βαπτίσματος στον Ιερό Ναό Αγίας Αικατερίνηςστο Κατασκηνωτικό Κέντρο της Ιεράς Μητροπόλεως Φθιώτιδος «Η Αγία Αικατερίνη» στο Καινούργιο Λοκρίδος.

19:00 μ.μ.: Αρχιερατικός Εσπερινός στο ενοριακό Ιερό Παρεκκλήσιο του Αγίου Σεραφείμ Επισκόπου Φαναρίου και Νεοχωρίου Ανάβρας (Γούρα) Αλμυρού Μαγνησίας.

(ραδιοφωνική – διαδικτυακή μετάδοση)

22:00 μ.μ.: Μουσικοχορευτική Εκδήλωση για το περιβάλλον με τίτλο «ΓΙΑ ΔΕΣ ΠΕΡΒΟΛΙΝ ΟΜΟΡΦΟ» την οποία συνδιοργανώνουν ο Πολιτιστικός Σύλλογος Λαμίας «Καλλίχορος» και ο Δήμος Λαμιέων υπό την αιγίδα της Ιεράς Μητροπόλεως Φθιώτιδος στο Αμφιθέατρο του Πνευματικού και Διοικητικού Κέντρου της Ιεράς Μητροπόλεως Φθιώτιδος (Μ. Αλεξάνδρου και Αγράφων 22, Ν. Άμπλιανη, Λαμία).

Εκ της Ιεράς Μητροπόλεως