Η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας συμμετείχε, για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά, στη διεθνή έκθεση Marmomac τη μεγαλύτερη παγκοσμίως έκθεση αφιερωμένη στον κλάδο της εξόρυξης, επεξεργασίας και εμπορίας μαρμάρου που πραγματοποιήθηκε στη Βερόνα της Ιταλίας από τις 23 έως τις 26 Σεπτεμβρίου 2025.Η διεθνής έκθεση Marmomac συγκεντρώνει κάθε χρόνο χιλιάδες επισκέπτες και επαγγελματίες του χώρου από όλο τον κόσμο,επιβεβαιώνοντας τον κομβικό ρόλο της στην προβολή του κλάδου του μαρμάρου,νέων καινοτόμων λύσεων,προσφέροντας νέες ευκαιρίες για εξαγωγές, συνεργασίες και δικτύωση.
Στη φετινή έκθεση στο ειδικά διαμορφωμένο χώρο της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας συμμετείχαν τέσσερις επιχειρήσεις, οι οποίες είχαν την ευκαιρία να παρουσιάσουν την ποιότητα και την ποικιλία των προϊόντων τους, να έρθουν σε επαφή με νέους προμηθευτές, να εξερευνήσουν καινοτόμες μελλοντικές τάσεις της αγοράς και να ενημερωθούν για εξειδικευμένες λύσεις και προτάσεις του κλάδου.
Τα περίπτερα της Περιφέρειας επισκέφθηκαν η κα Βασιλική Κουσκούτη, Σύμβουλος του Γραφείου Οικονομικών και Εμπορικών Υποθέσεων της Ελληνικής Πρεσβείας στη Ρώμη, καθώς και η επιχειρηματική αποστολή επαγγελματιών του κλάδουτων κατασκευών από το Επιμελητήριο Εύβοιας, οι οποίοι είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν από κοντά τις συμμετέχουσες επιχειρήσεις και να αναζητήσουν δυνατότητες συνεργασίας.
Παράλληλα, οργανώθηκε ειδική εκδήλωση στο περίπτερο που ήταν αφιερωμένο στο Ελληνικό Μάρμαρο, από την EnterpriseGreece σε συνεργασία με τον Σύλλογο Μαρμάρου Μακεδονίας – Θράκης, στην οποία συμμετείχαν οι επιχειρήσεις της Στερεάς Ελλάδας με σκοπό τη διάχυση νέων ιδεών, την προσέλκυσηδιεθνών αγοραστών και επαγγελματιών του χώρουγια την περαιτέρω ενίσχυση της παρουσίας του ελληνικού μαρμάρου στις διεθνείς αγορές.
Ο Αντιπεριφερειάρχης Ανάπτυξης και Επιχειρηματικότητας της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας Κωνσταντίνος Γαλάνης δήλωσε σχετικά: «Η δεύτερη συμμετοχή μας στη Διεθνή έκθεση Marmomac ανέδειξε τον δυναμισμό του κλάδου του μαρμάρου στη Στερεά Ελλάδα. Οι επιχειρήσεις μας παρουσίασαν με τον καλύτερο τρόπο την ποιότητα και την παράδοση του ελληνικού μαρμάρου, συμμετείχαν ενεργά σε δράσεις προβολής διευρύνοντας τις προοπτικές συνεργασίας. Στηρίζουμε τις επιχειρήσεις μας, και στον κατασκευαστικό τομέα, προβάλλουμε το μάρμαρο διεθνώς και συμβάλλουμε στη δημιουργία νέων εμπορικών ευκαιριών. Ως Περιφέρεια θα συνεχίσουμε να στηρίζουμε την εξωστρέφεια, επενδύοντας σε πρωτοβουλίες που δημιουργούν προστιθέμενη αξία για τον τόπο μας».