- LAMIA NEWS - https://www.lamianews.gr -

Ημερίδα αφιερωμένη στον Αθανάσιο Διάκο

Φέρεται εις γνώσιν του χριστεπωνύμου πληρώματος, ότι η Ιερά Μη­τρόπολις Φθιώτιδος, με την ευλογία του Σεβασμιωτάτου Μητρο­πο­λί­­του μας κ.κ. Νικολάου, διοργανώνει το Σάββατο 24 Ιουνίου 2017 και ώρα 10 το πρωί Ημερίδα στο Αμφθιέατρο του Πνευ­μα­τικού-Διοι­κη­τι­κού Κέντρου της Ιεράς Μητροπόλεως (οδός Αγράφων και Με­γά­­­λου Αλεξάνδρου), στη Νέα Άμπλιανη Λαμίας με θέμα: «Ο Εθνομάρτυρας Αθανάσιος Διάκος».

Σκοπός της Ημερίδος είναι να διαφωτισθούν επιστημονικώς διά­φο­­ρα σημεία, πού έχουν σχέση με τη ζωή, τη δράση και την ιστορία ενός εκ των πρωταγωνιστών ηρώων-οπλαρχηγών του πρώτου έτους της Επα­να­στά­σεως του 1821, του Αθανασίου Διάκου.

Η Ημερίδα θα ξεκινήσει με χαιρετισμό του Σεβασμιωτάτου Μη­τρο­­πολίτου μας κ. Νικολάου, και εν συνεχεία θα ακολουθή­σουν ειση­γή­σεις από Καθηγητές Πανεπιστημίου και άλλους έγκρι­τους ομι­λητές. Το συνέδριο θα ολοκληρωθεί γύρω στις μία και μι­σή το με­ση­μέρι με συζήτηση επί των εισηγήσεων.

Καλούνται οι πιστοί και θαυμαστές των ηρωϊκών μορφών της Ελ­λη­­νικής επαναστάσεως να συμμετάσχουν στην ως άνω εκδή­λω­ση το Σάβ­βατο 24 Ιουνίου στις 10:00 το πρωί, στο Διοικητικό και Πνευ­μα­τικό Κέντρο της Ιεράς Μητροπόλεως.

 

ΕΚ ΤΗΣ ΙΕΡΑΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΕΩΣ 

 

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΗΜΕΡΙΔΟΣ