- LAMIA NEWS - https://www.lamianews.gr -

Εργατικό Κέντρο Λαμίας: Στηρίζουμε τον αγώνα των εργαζομένων του Νοσοκομείου

Όλοι ξέρουν ότι το Νοσοκομείο της Λαμίας βρίσκεται σε πολύ άσχημη κατάσταση με τεράστια προβλήματα και ελλείψεις σε προσωπικό. Το ξέρει ο κόσμος που πηγαίνει να γιατρευτεί, το ξέρει όλη η τοπική κοινωνία (αλλά και ευρύτερα). Πιο καλά απ’ όλους μας το ξέρουν οι ίδιοι οι εργαζόμενοι του Νοσοκομείου, Γιατροί, Νοσηλευτές και όλο το προσωπικό, που σηκώνει ένα τεράστιο βάρος και όγκο εργασίας, που κάνει τεράστιες προσπάθειες να κρατήσει το Νοσοκομείο να μην καταρρεύσει εντελώς. Ένα προσωπικό που είναι εξουθενωμένο, που τους χρωστάνε εκατοντάδες ρεπό και άδειες, που τους έχουν τρελάνει στα εντέλλεσθε. Ένα προσωπικό που έδωσε και δίνει την μάχη και με την πανδημία που ο φόρτος εργασίας πολλαπλασιάστηκεκαι το προσωπικό μειώθηκε. Αυτές οι άθλιες εργασιακές συνθήκες είναι το έδαφος που σπρώχνει και σε παραιτήσεις προσωπικού.

Τα στοιχεία που παραθέτει το σωματείο των εργαζομένων είναι αμείλικτα:

Τα παραπάνω νούμερα είναι θλιβερά και τρομακτικά!

Όλα αυτά όμως τα ξέρουν και οι τοπικοί παράγοντες και άρχοντες, Δημοτικά και περιφερικά συμβούλια που έχουν πάρει αποφάσεις για την κατάσταση του Νοσοκομείου,  τα ξέρει και η ΥΠΕ. Προφανώς τα ξέρει και η Κυβέρνηση.

Ποιος λοιπόν φταίει γι αυτήν την κατάντια;

Ποιος έχει την ευθύνη που η υγεία του Λαού της περιοχής είναι στην μέγγενη;

Αυτό που σίγουρα φταίει είναι η πολιτική που μετατρέπει την Υγεία του Λαού σε εμπόρευμα. Η πολιτική που οδηγεί το Δημόσιο Σύστημα Υγείας στην διάλυση με πετσοκομμένουςπροϋπολογισμούς και η υποχρηματοδότηση της Υγείας. Έχουν ευθύνη όλες οι κυβερνήσεις που στηρίζουν αυτήν την πολιτική όπως και αυτή της ΝΔ. Έχουν ευθύνη όλοι όσοι ψηφίζουν τέτοιους νόμους και νομοθετήματα και ας κάνουν μετά ότι δεν ήξεραν.  Αυτοί είναι οι ΚΥΡΙΟΙ υπεύθυνοι και μαζί με αυτούς οι κάθε «καλοθελητές» που «τρέχουν» να υλοποιήσουν αυτές τις αποφάσεις, αυτήν την εχθρική πολιτική για τον λαό.

Αυτό είναι που φταίει και όχι το προσωπικό που έχει απομείνει στο Νοσοκομείο. Ούτε φταίει το ότι δεν έρχονται γιατροί, όπως λένε, στις λιγοστές θέσεις προκηρύξεων που βγαίνουν. Μα ποιος γιατρός θα πάει να δουλέψει, με σύμβαση με ημερομηνία λήξης, σε τρομερά δύσκολες συνθήκες εργασίας;

Η κατάσταση ΔΕΝ ΠΑΕΙ ΑΛΛΟ.

Δεν ανεχόμαστε άλλο την υπολειτουργία του Νοσοκομείου μας.

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ να παρθούν ΤΩΡΑ άμεσα μέτρα για να ανατραπεί αυτή η κατάσταση.

Έχουμε ανάγκη από ένα Νοσοκομείο πλήρως στελεχωμένο, με όλες τις απαραίτητες και σύγχρονες υποδομές για να μπορεί να προσφέρει υψηλής ποιότητας παροχές υγείας σε όλους. Γι αυτό παλεύουμε για ένα καθολικά δημόσιο και δωρεάν σύστημα υγείας που θα συνδυάζει την πρόληψη, την θεραπεία, την αποκατάσταση καλύπτοντας της ανάγκες του Λαού μας.

Στηρίζουμε τον αγώνα των εργαζομένων του Νοσοκομείου Λαμίας και όλα τα δίκαια αιτήματά τους. Θα είμαστε στο πλευρό τους σε κάθε αγωνιστική πρωτοβουλία.

ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ:

 

Συμμετέχουμε στην παράσταση διαμαρτυρίας που καλεί το Σωματείο Εργαζόμενων του Γενικού Νοσοκομείου Λαμίας  και των Κέντρων Υγείας

ΌΛΟΙ στην Κεντρική πύλη του Νοσοκομείου Τετάρτη 21/9, 11:00 π.μ.