- LAMIA NEWS - https://www.lamianews.gr -

Επαναλειτουργεί μετά τη φωτιά ο Ιερός Μητροπολιτικός Ναός Λαμίας

Η Ιερά Μητρόπολη Φθιώτιδος ανακοινώνει ότι μετά το ατυχές και πειρασμικό συμβάν της πυρκαγιάς στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου Λαμίας, την παρελθούσα Κυριακή των Βαΐων, 12 Απριλίου 2020, και κατόπιν συντονισμένης υπερπροσπάθειας, από αύριο, Μεγάλη Παρασκευή 17 Απριλίου 2020, τίθεται ο Μητροπολιτικός μας Ναός σε επαναλειτουργία κατά τα ισχύοντα την τρέχουσα περίοδο ένεκα της πανδημίας του κορωνοϊού.

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας κ. Συμεών αισθάνεται την ανάγκη να ευχαριστήσει για μια ακόμη φορά:

Επίσης, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας κ. Συμεών εκφράζει την πατρική του ευαρέσκεια και συγχαίρει τον Άγιο Πρωτοσύγκελλο της Μητροπόλεως μας, Πανοσιολογιώτατο Αρχιμανδρίτη π. Άγγελο Ανθόπουλο, ο οποίος είχε την ευθύνη και τον συντονισμό των εργασιών για την άμεση επαναλειτουργία του Ναού μαζί με τους κληρικούς και το προσωπικό του Ναού και τους εθελοντές αδελφούς, που έσπευσαν να βοηθήσουν τηρουμένων των προβλεπόμενων μέτρων ένεκα της πανδημίας.

Τέλος, ο Σεβασμιώτατος κ. Συμεών εκφράζει για μία ακόμη φορά την ευγνωμοσύνη του στην Προστάτιδα και Έφορο του Ναού μας, Υπεραγία Θεοτόκο, Παναγία την Ευαγγελίστρια, καθώς δια των Ακοιμήτων Πρεσβειών Της ο Κύριος μας Ιησούς Χριστός μας χάρισε και πάλι το πλούσιο Αυτού Έλεος.