Επίσκεψη του Δημάρχου Λαμιέων στο έργο ύδρευσης της ΔΕΥΑΛ στο Ζηλευτό


Tags |

Τις εγκαταστάσεις του ολοκληρωμένου έργου υδροδότησης, στη θέση του αντλιοστασίου, της Τοπικής Κοινότητας Ζηλευτούεπισκέφθηκε σήμεραο Δήμαρχος Λαμιέων Νίκος Σταυρογιάννης, συνοδευόμενος από το Διευθυντή της Επιχείρησης Γιάννη Θεοδωρακόπουλο και υπηρεσιακούς παράγοντες.

Το Ζηλευτό συνδέθηκε και υδροδοτείται, πλέον, από την περίσσια νερού του εξωτερικού υδραγωγείου των Λουτρών Υπάτης μετά την ολοκλήρωση του έργου ύδρευσης προϋπολογισμού 440.000€ που  κατασκεύασε η Δ.Ε.Υ.Α.Λ. με 100% ίδιους πόρους.

Ο Δήμαρχος Λαμιέων Νίκος Σταυρογιάννης, πρόεδρος του Δ.Σ. της Δ.Ε.Υ.Α.Λ. και μέλος του Δ.Σ. της Ε.Δ.Ε.Υ.Α. σε δηλώσεις του προς τα Μέσα Ενημέρωσης σημείωσε πως «επέλεξε την σημερινή Παγκόσμια Ημέρα για το Νερό, να βρεθεί στο Ζηλευτό που υδροδοτείται μεεπαρκές νερό άριστης ποιότητας μετά την ολοκλήρωση, νωρίτερα απότο προβλεπόμενο χρονοδιάγραμμα του έργου.Το έργο αυτό περιελάμβανε την κατασκευή δικτύων ύδρευσης σε μήκος 6.870 μέτρων και την κατασκευή νέου αντλιοστασίου ύδρευσης του Ζηλευτού και αποτελεί συνέχεια της κατασκευήςμε αυτεπιστασία δικτύων ύδρευσης μήκους 6.500 μέτρων με τα οποία έγινε σύνδεση των υδραγωγείων Λειανοκλαδίου – Αμουρίου  και μεταφορά της περίσσιας νερού από τα Λουτρά Υπάτης προς το Λειανοκλάδι, περιορίζοντας τη χρήση νερού από τις γεωτρήσεις και μειώνοντας το ενεργειακό κόστος.

Ακολουθείτο αυτοχρηματοδοτούμενο έργο με τίτλο «Κατασκευή Τροφοδοτικού Ύδρευσης Λειανοκλαδίου και Δικτύων Ύδρευσης»  προϋπολογισμού 490.000,00€ , που δημοπρατεί η ΔΕΥΑΛ την επόμενη Δευτέρα 26 Μαρτίου με στόχο την ενοποίηση των υδραγωγείων  Γοργοποτάμου – Λειανοκλαδίου  δημιουργώντας ακόμη μεγαλύτερες υδρευτικές δυνατότητες για την ευρύτερη αυτή περιοχή του Καλλικρατικού Δήμου».