Ενημερώθηκε ο Σεβασμιώτατος για το πρόγραμμα εμβολιασμού στη Φθιώτιδα


Tags |

Τον Διοικητή της 5ης Υγειονομικής Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδος κ. Φώτη Σερέτη δέχθηκε στο γραφείο του σήμερα το πρωί, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Φθιώτιδος κ. Συμεών, προκειμένου να ενημερωθεί για την εξέλιξη της πανδημίας και την διαχείρισή της στην Στερεά Ελλάδα,  αλλά και για το εμβολιαστικό πρόγραμμα, το οποίο έχει καταστρωθεί από την Πολιτεία.

          Ο Σεβασμιώτατος μάλιστα, συμβολικά, προσέφερε τιμής ένεκεν στον κ. Σερέτη το πρώτο  ημερολόγιο τσέπης της Ιεράς Μητροπόλεως Φθιώτιδος για το έτος 2021, θέλοντας με αυτόν τον τρόπο να εξάρει την τιμή, την οποία αποδίδει η τοπική μας Εκκλησία στην υγειονομική κοινότητα, η οποία μάχεται τούτες τις ώρες για την αντιμετώπιση της φονικής πανδημίας. 

          Χαρακτηριστικά ο Σεβασμιώτατος ανέφερε:

          «Το ημερολόγιο μας το αφιερώσαμε στους ήρωες και τις ηρωίδες του 1821, αλλά και στους ήρωες και τις ηρωίδες του 2021, οι οποίοι δεν είναι άλλοι από τους γιατρούς, τους νοσηλευτές και τις νοσηλεύτριες, όλους τους εργαζομένους στα Νοσοκομεία της πατρίδος μας και όλους τους διακονητές της υγείας, οι οποίοι αναλώνονται καθημερινά στην μάχη με τον κορωνοϊό, άλλα και πάντοτε βρίσκονται στην πρώτη γραμμή της υγείας και στην διακονία όλων των αδελφών».

          Τέλος ο κ. Συμεών, εξέφρασε την πρόθεσή του να επισκεφθεί στις αρχές του έτους το Γενικό Νοσοκομείο Λαμίας  και να προσφέρει σε όλους τους ιατρούς, το νοσηλευτικό προσωπικό και τους εργαζομένους, το νέο ημερολόγιο, καθώς  και να τους καταθέσει από κοντά ένα ταπεινό και εγκάρδιο ευχαριστώ για την διακονία τους.