- LAMIA NEWS - https://www.lamianews.gr -

Εγκρίθηκε χρηματοδότηση 31,83 εκατ. € για το ενιαίο δίκτυο αποχέτευσης Καμένων Βούρλων – Αγίου Κωνσταντίνου – Λογγού και την αναβάθμιση της Ε.Ε.Λ.

Με την απόφαση (Α.Π. 176603 ΕΞ 2025, 08/10/2025) του Αναπληρωτή Υπουργού Εθνικής Οικονομίας & Οικονομικών εγκρίθηκε η τροποποίηση και η χρηματοδότηση της Πράξης MIS 6018889 στο Πρόγραμμα «Περιβάλλον & Κλιματική Αλλαγή 2021–2027» (Ταμείο Συνοχής).

Ο Δήμος Καμένων Βούρλων ανακοινώνει την έγκριση της τροποποίησης και τη χρηματοδότηση της μεγάλης παρέμβασης στην αποχέτευση που ενοποιεί τα δίκτυα Καμένων Βούρλων, Αγίου Κωνσταντίνου και Λογγού και αναβαθμίζει–επεκτείνει την Εγκατάσταση Επεξεργασίας Λυμάτων (Ε.Ε.Λ.) Καμένων Βούρλων. Η πράξη συγχρηματοδοτείται από το Ταμείο Συνοχής στο πλαίσιο του Προγράμματος «Περιβάλλον & Κλιματική Αλλαγή 2021–2027».

 

Τι προβλέπει το έργο

 

Οφέλη για δημόσια υγεία & περιβάλλον

 

Χρηματοδότηση – Προϋπολογισμός

Συνολικό κόστος πράξης: 31.833.152,98 €

 

Χρονοδιάγραμμα – επόμενα βήματα

 

Δήλωση Δημάρχου Ηλία Γ. Κυρμανίδη

«Σήμερα κάνουμε πράξη μία σημαντική δέσμευση απέναντι στον τόπο και στους πολίτες από την πρώτη ημέρα που αναλάβαμε τη διοίκηση του Δήμου: Ενιαία, σύγχρονη αποχέτευση για όλο το παράκτιο μέτωπο και αναβαθμισμένη ΕΕΛ με υψηλά περιβαλλοντικά στάνταρ.

Προστατεύουμε την υγεία, τις θάλασσές μας και θωρακίζουμε την τουριστική ταυτότητα του τόπου μας.

Προχωρούμε με διαφάνεια, χρονοδιάγραμμα και ελάχιστη όχληση για τους πολίτες.

Ευχαριστώ το Υπουργείο Εθνικής Οικονομίας & Οικονομικών και ιδιαίτερα τον ΑναπληρωτήΥπουργό κ. Νικόλαο Παπαθανάση,  την Ειδική Υπηρεσία Διαχείρισης, το Υπουργείο Περιβάλλοντος & Ενέργειας και ιδιαίτερα τον Γενικό Γραμματέα Συντονισμού Διαχείρισης Αποβλήτων κ. Εμμανουήλ Γραφάκο, τη ΔΕΥΑ Λαμίας και όλους τους συνεργαζόμενους φορείς για την άριστη συνεργασία.

Συνεχίζουμε ενωμένοι για να παραδώσουμε ένα έργο που θα υπηρετεί τις επόμενες γενιές».

 

Ο Δήμαρχος Καμένων Βούρλων

Ηλίας Γ. Κυρμανίδης