- LAMIA NEWS - https://www.lamianews.gr -

Εγκρίθηκε ο προϋπολογισμός της Περιφέρειας για το 2017

Ψηφίστηκε την Δευτέρα 5 Δεκεμβρίου 2016 ο προϋπολογισμός της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας για το 2017 από το Περιφερειακό Συμβούλιο. Πρόκειται για ακόμη έναν προϋπολογισμό εφαρμογής της πολιτικής της Περιφερειακής Αρχής με σκοπό την σημαντική μείωση των λειτουργικών δαπανών όλων των υπηρεσιών της Περιφέρειας, τον εξορθολογισμό τους και την εξοικονόμηση κονδυλίων που διατίθενται για την ενίσχυση των κοινωνικών δράσεων, του τουρισμού αλλά και της ηλεκτρονικής διακυβέρνησης.

Όπως χαρακτηριστικά τόνισε ο Περιφερειάρχης Κώστας Μπακογιάννης, είναι προϋπολογισμός προσαρμοσμένος και βασισμένος σε δύο άξονες: Στον περιορισμό των λειτουργικών δαπανών, οι οποίες σε σχέση με την προηγούμενη χρονιά μειώθηκαν κατά 25% και στην «επένδυση» σε στόχους και δράσεις οι οποίες μεσοπρόθεσμα θα αποφέρουν περισσότερα έσοδα στην Περιφέρεια, όπως ο τουρισμός, η προβολή της επιχειρηματικής δραστηριότητας της Στερεάς Ελλάδας και η ενίσχυση κάθε πρωτοβουλίας ή σχεδίου που μπορεί να δημιουργήσει θέσεις εργασίας και ανάπτυξη.

Ο κ. Μπακογιάννης, επισήμανε προς το Περιφερειακό Συμβούλιο ότι παράλληλη και ουσιαστική στόχευση αυτού του προϋπολογισμού είναι η στήριξη των κοινωνικών ομάδων που έχουν ανάγκη και η ενίσχυση όλων των δράσεων με αυτό τον σκοπό.

«Σε αυτή την κατεύθυνση, εξασφαλίσαμε και φέτος, ακόμη μεγαλύτερο ποσό, το οποίο αγγίζει το 1,1 εκατ. ευρώ, έναντι του περσινού 1 εκατ. ευρώ για κοινωνικές δράσεις , τουρισμό και ηλεκτρονική διακυβέρνηση» ανέφερε και προσέθεσε:

«Έχουμε μπει στην ουσιαστική εφαρμογή του σχεδίου μας και της υπόσχεσης που δώσαμε όταν αναλάβαμε, να κόβουμε από τα περιττά. Έτσι επενδύουμε στους τομείς που θα μας επιτρέψουν να μειώσουμε την ανεργία και να δημιουργήσουμε χώρο για έσοδα και επενδύσεις. Είμαστε εδώ για να στηρίζουμε καθημερινά κάθε οικογένεια που αντιμετωπίζει πρόβλημα, αλλά βασικός μας στόχος είναι, με ανάπτυξη και θέσεις εργασίας , να μην υπάρχει οικογένεια που θα χρειάζεται στήριξη» .