Εγκαινιάστηκε το Αθλητικό Κέντρο στην καρδιά της Οίτης


Tags |

Η φύση συναντά τον αθλητισμό και τον πολιτισμό…και ένα αίτημα ετών κατοίκων και επισκεπτών στο Λυχνό Υπάτης, πήρε «σάρκα και οστά», με τη δημιουργία και την παράδοση σε χρήση του Αθλητικού Κέντρου, ένα πανέμορφο αθλητικό «στολίδι» πολλαπλών χρήσεων, μέσα στο καταπράσινο τοπίο της Οίτης.

Τον αγιασμό των εγκαινίων τέλεσε ο Μητροπολίτης Φθιώτιδας κ. Συμεών, όπου μαζί με τον Δήμαρχο Λαμιέων Θύμιο Καραΐσκο, έκοψαν την καθιερωμένη κορδέλα, παρουσία των αντιδημάρχων Δημήτρη Κυρίτση, Αμαλίας Ποντίκα, Κώστα Ξεφλούδα,  Κώστα Αναστασίου, της Γραμματέως του Δημοτικού Συμβουλίου Ευμορφίας Ρουποτιά – Σκαμαγκούλη, του Πρόεδρου και των μελών του Εξωραϊστικού Συλλόγου των Απανταχού Λυχνιωτών, Προέδρων Κοινοτήτων της Δυτικής Οίτης και πολιτών.

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Φθιώτιδας κ. Συμεών, κατά τον σύντομο χαιρετισμό του  τόνισε ότι ο νέος αθλητικός πολυχώρος «δημιουργήθηκε για τα παιδιά, αλλά και για όσους αισθάνονται παιδιά και εξήρε για άλλη μία φορά την συνεργασία και την ενότητα μεταξύ των φορέων και των πολιτών, ενότητα η οποία γεννά καλά έργα που ωφελούν τον λαό».

Ο Δήμαρχος Λαμιέων Θύμιος Καραΐσκος στο χαιρετισμό του τόνισε ότι το νέο Αθλητικό Κέντρο Λυχνού αποτελεί το νέο «κύτταρο» για τη νεολαία και όχι μόνο με γήπεδο ποδοσφαίρου, μπάσκετ αλλά και άλλων αθλητικών δραστηριοτήτων τονίζοντας ότι για την παρούσα Δημοτική Αρχή η δημιουργία αθλητικών υποδομών ακόμα και στα πιο απομακρυσμένα σημεία, αποτελεί όραμα και όχι ανάγκη.

Η τελετή εγκαινίων εντάσσεται στα πλαίσια παράλληλων εκδηλώσεων με τίτλο «Πολιτιστικό Καλοκαίρι Οίτης 2022», με έκθεση φωτογραφίας και αγιογραφίας, ομιλία του Κώστα Μπαλωμένου για το Λυχνό και την ιστορία του και μουσική συναυλία που διοργάνωσαν ο Εξωραϊστικός Σύλλογος Απανταχού Λυχνιωτών, η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας και ο Ο.Π.Α.ΣΤ.Ε ενώ οι εκδηλώσεις τελούσαν υπό την αιγίδα της Ιεράς Μητρόπολης Φθιώτιδας.